Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ALERTĂ INCENDIU de mari proporții: ISU cere populației să nu iasă din casă

ALERTĂ INCENDIU de mari proporții: ISU cere populației să nu iasă din casă

scris de C.S.
28 afisari

Pompierii recomandă locuitorilor din zona fabricii de mobilă din municipiul Târgovişte, cuprinsă de flăcări, să rămână în locuinţe şi să închidă uşile şi ferestrele, arată un anunţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, pompierii recomandă populaţiei aflate în proximitatea incendiului: să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului; să evite deplasarea în zona de manifestare a arderii; să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor, pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu; să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite.

Incendiul se manifestă la nivelul a patru hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile.

La faţa locului intervin sunt 11 autospeciale de stingere şi o autoscară. Pompierii informează că nu au fost semnalate victime.

O fabrică de mobilă din municipiul Târgovişte a fost cuprinsă de un incendiu joi seara, flăcările manifestându-se la patru hale, pe o suprafaţă de 10.000 mp, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Arderea se manifestă la nivelul a 4 hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile. În acest moment, la faţa locului intervin 11 autospeciale de stingere şi o autoscară. Suplimentar, au fost alertate 4 autospeciale de stingere şi încă două autoscări de la ISU Bucureşti-Ilfov care se deplasează spre incendiu”, precizează IGSU.

Pompierii informează că nu au fost semnalate victime.

Incendiul de la fabrica de mobilă din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, este localizat şi se lucrează pentru lichidare, inclusiv de către echipajele de la ISU Bucureşti-Ilfov care au ajuns la faţa locului. Mai multe clădiri au fost cuprinse de incendiu, dar pompierii au reuşit să oprească extinderea flăcărilor la două case şi la o altă fabrică de mobilă. Populaţia a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT.

Reprezentanţii ISU Dâmboviţa au anunţat, joi seară, că incendiul de la fabrica de mobilă din Târgovişte este localizat şi se lucrează pentru lichidare. La faţa locului au ajuns şi echipajele trimise în sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

”Au fost protejate din calea flăcărilor: o casă şi o hală de producţie mobilă a altui operator.economic vecin, două spatii comerciale ale operatorului economic afectat, un imobil P+2 şi un punct distribuţie gaze”, au transmis reprezentanţii ISU Dâmboviţa. Aceştia au precizat că, pentru protejarea populaţiei posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte, iar locuitprii au primit mesajul ”Incendiu fabrică de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectati recomandarile pompierilor! DSU/IGSU”.

De asemenea, pompierii au precizat că suprafaţa afectată este de trei mii de metri pătraţi şi nu zece mii, aşa cum s-a anunţat iniţial. Un puternic incendiu a izbucnit, joi, la o fabrică de mobilă din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Focul se manifestă la patru hale, dar nu s-au înrergistrat victime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult