Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Alex Stoenescu: Voicu si Iliescu erau pe TAB-uri la Inter

Alex Stoenescu: Voicu si Iliescu erau pe TAB-uri la Inter

scris de Ziua Veche
2 afisari

 .

Alex Mihai Stoenescu a povestit, marti seara, la emisiunea „Nasul” de la B1 TV: „Pe TAB-uri era Dumitru Iliescu si Catalin Voicu (in 21 decembrie 1989 la Intercontinental – n.red.). Nu s-au facut cercetarile si nu se poate spune care dintre ele au tras si pe cine a omorat. Dupa spargerea baricadei, in zona deschiderii focului direct sunt 38 de morti, in lungul bulevardului si spre Piata Rosetti, unde TAB-urile au facut o manevra la stanga si, in acest sens, exista marturia revolutionarului Gelu Voican Voiculescu. 


El s-a aflat la baricada, apoi in zona verde de la Intercontinental si a privit cum s-a spart baricada, cum s-a deschis focul in lungul Bulevardului si cum a inceput sa se traga, inclusiv spre TNB. Manifestantii au fugit spre Rosetti, iar cateva TAB-uri s-au luat dupa ei. O alta parte din TAB-uri a luat-o pe bulevard in jos, distrugand cea de-a doua baricada, de la magazinul Cocorul. In ambele zone s-a inregistrat uciderea a 38 de persoane. TAB-urile au avut o actiune greu de explicat, in Piata Rosetti, unde se aflau masini parcate. TAB-urile s-au urcat cu rotile pe aceste masini goale”. 

 

@ „Domnule Dumitru Iliescu, va aflati in unul dintre aceste TAB-uri care se catarau cu rotile pe masini si trageau in oameni sau va aflati in cele care au distrus baricada numarul doi?”, a intrebat Radu Moraru. 

@ Iliescu a confirma prezenta la evenimente, dar nu si participarea: „Am vazut evenimentele pana a fost sparta baricada demonstrantilor, dar acest lucru s-a facut de catre alte TAB-uri, venite de la alta unitate, nu de catre TAB-ul cu care am venit eu acolo”. 

@ Pai in afara de cele 10 TAB-uri trimise de la aceasta unitate, ce alte unitate a mai trimis TAB-uri?” s-a intrebat Radu Moraru, sustinut de istoricul Alex Mihai Stoenescu, care a confirmat ca pe harta oficiala a MApN „Dispozitivul si evenimentele actiunilor desfasurate de trupe apartinand MApN, pe Bulevardul Magheru-Balcescu in noaptea de 21-22”, nu mai figureaza nicio alta unitate in afara de UM 02305, din care facea parte generalul Dumitru Iliescu. 

@ Generalul Dumitru Iliescu si Catalin Voicu ar fi participat, potrivit unor informatii vehiculate de presa in ultima vreme, la spargerea baricadei de la Inter in 21 Decembrie 1989. Voicu era transmisionist in blindatul comandantului Regimentului 2 Mecanizate, iar Dumitru Iliescu conducea un blindat al aceleiasi unitati.

{youtube}0YASPxRAKa0{/youtube} 

0 comentariu

nik 18-05-2010 - 06:10

daca esti asa destept ilici de ce nu vi cu o solutie credibila nu poti pentru ca nu ai .se apropie ziua in care te voi vedea la jilava cu tot ce ai crescut in pesede

alandala portocala 18-05-2010 - 06:55

sa avem pardon… ati subminat economia nationala si acum veniti cu sfaturi? asta este culmea cinismului

fanariotu 18-05-2010 - 07:54

Ba,tu nu te mai duci dracului odata.?Ai condus direct sau din umbra destinele acestei tari in directia unei prapastii adanci si tot nu te lasi pana nu ne vezi prabusiti cu totul in aceasta.? Esti Satana intruchipata,du-te inapoi in iad,balaoachesii iti simt lipsa.!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult