Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Am ajuns fruntaşi la etnobotanice în UE

Am ajuns fruntaşi la etnobotanice în UE

scris de Anca Hriban
1 afisari

România a ajuns pe locul patru în Uniunea Europeană în topul consumului de droguri etnobotanice, relevă un Raport al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

Magazin de etnobotaniceDocumentul citat atrage atenţia Comisiei Europene, ONU şi Departamentului de Stat din SUA că în România consumul de astfel de produse creşte vertiginos, notează realitatea.net.

În Raport, România este criticată pentru că a transformat Agenţia Naţională Antidrog într-un simplu serviciu al Ministerului de Interne şi care a rămas fără personalitate juridică. În plus, bugetul pentru programele de prevenire a consumului de droguri este, potrivit CIADO, cel mai mic din Europa, de 4,5 milioane de euro.

Nu există programe de combatere a consumului de narcotice care să aibă rezultate concrete, iar banii sunt folosiţi mai mult pentru plata salariilor şi utilităţilor.

Critici sunt aduse şi Ministerului Sănătăţii care colectează banii din taxa pe viciu, dar nu îi îndreaptă către programe de combatere a consumului de droguri, alcool şi tutun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult