Anchetă CNVM. Vezi cine ar fi fost păgubit de Cristian Sima | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Anchetă CNVM. Vezi cine ar fi fost păgubit de Cristian Sima

Anchetă CNVM. Vezi cine ar fi fost păgubit de Cristian Sima

scris de L.M.
5 afisari

CNVM a început o anchetă în cazul lui Cristian Sima. Mai multe persoane publice s-ar afla printre clienţii păgubiţi de către acesta.

Anchetă CNVM. Vezi cine ar fi fost păgubit de Cristian Sima

Anchetă CNVM. Vezi cine ar fi fost păgubit de Cristian Sima (foto: Agerpres)

Pe lângă fostul ministru de Finanţe Daniel Dăianu, este vorba despre cântăreţul Tudor Chirilă, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Marie Rose Mociorniţă. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început joi o investigaţie la sediul societăţii de brokeraj WBS România după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding, transmite Mediafax.

CNVM a început astăzi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul CNVM. Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România”, se arată într-un comunicat transmis joi de CNVM.

Comisia menţionează că va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Poliţiştii de la Investigarea fraudelor şi cei de la Criminalistică s-au autosesizat, joi dimineaţă, în privinţa dispariţiei fostului director al Sibex Cristian Sima. Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe prin firma deţinută de el.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 15:29

,,Mogulul HOTNEWS, adoratorul Monicăi Macovei şi tatăl spiritual al deontologismului băsist gen Dan Tapalagă, a fugit cu banii de la Bursa din Sibiu
Publicat la: 10.10.2012 23:09 | 9 comentarii
de Mihai Oanță

Cristian Sima, fondatorul Hotnews, până marţi preşedinte al Bursei din Sibiu, nu mai este de găsit de la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat portalul wall-street.ro. Toate indiciile duc la concluzia că Sima a fugit din ţară, iar clienţii firmei de brokeraj WBS Holding nu îşi vor mai recupera niciodată banii.

Sursa foto: adevarul.ro

Preşedinte-Director General al Bursei din Sibiu, Sima nu se mai prezentase la serviciu de mai bine de 10 zile. Lucru cu atât mai ciudat cu cât CNVM desfăşoară la această oră un control la Sibex, iar preşedintele societăţii avea obligaţia legală de a fi de faţă. De altfel, zvonuri despre fuga lui Cristian Sima circulau deja de mai multe zile, zvonuri întărite de faptul că acesta şi-a lichidat toate acţiunile şi proprietăţile în ultima lună.

Înainte de a fi ales preşedinte al Sibex, Cristian Sima a deţinut firma de brokeraj WBS Holding, cu sediul în Insulele Virgine, prin intermediul căreia se ocupa de tranzacţiile internaţionale, în special pe piaţa Forex, ale clienţilor WBS România. Chiar dacă, la numirea în funcţia de preşedinte al Sibex, a renunţat formal la acţiunile deţinute la WBS, clienţii firmei susţin că Sima se ocupa în continuare de gestionarea conturilor. Mai mult, surse din piaţă au declarat pentru wall-street.ro că, în urmă cu o lună, Sima l-ar fi concediat pe directorul de tranzacţionare de la WBS Holding, căpătând astfel controlul deplin al tutoror tranzacţiilor şi operaţiunilor bancare.

În momentul de faţă, conturile clienţilor WBS Holding sunt goale, iar la sediul firmei e o degringoladă totală, nimeni neasumându-şi responsabilitatea de a le oferi clienţilor vreo explicaţie. Scenariul aduce izbitor cu ţepele anilor ’90, când păgubiţii făceau coadă la uşile FNI, Bancorex, Dacia Felix şamd. Practic, prin ieşirea formală din WBS Holding, Sima şi-a asigurat spatele, trimiţându-i pe clienţii păgubiţi să se judece în Anglia cu o firmă fantomă.
Cum a fost însă posibil ca un astfel de personaj să mai apară în România lui 2012?

Prin aceeaşi reţetă folosită, de fapt, şi în anii ’90: construirea unui personaj credibil cu ajutorul presei. Fondator al HotNews, portal de ştiri predat necondiţionat lui Traian Băsescu, Sima şi-a creat imaginea unui guru al economiei, imagine cultivată mai întâi de Realitatea TV şi Money Channel, iar ulterior de B1 TV, unde era unul dintre invitaţii preferaţi ai lui Robert Turcescu şi Ion Cristoiu. ” ….

Huhu Ciu 11-10-2012 - 18:17

Cum reusesc acesti escroci sa pacaleasca si sa fure atita lume?

Regele hotilor si escrocilor e evreul B. Madoff, cel mai mare hot din Istoria lumii!
Nu cumva si C. Sima e evreu, cu nume romanesc?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 19:13

Hotzul striga -HOTZII ! Si la capitolul acesta RO. manasii sant CAMPIONI ! Iar tu OLIGOelement Ciu-hab PROhab esti un I M B E C I L ca multi alti depeacilea !

Huhu Ciu 11-10-2012 - 19:30

Adevarul te supara, oricum iti trece supararea cind afli ca esti Regele imbecililor!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 20:06

Papagalule , nu esti in stare sa legi o fraza ! Esti agramat , esti o VERITABILA RUSINE care mai apare pe blog , ca sa dovedeasca unde este limita de jos a RO. manasilor !

digital 11-10-2012 - 18:52

asta e societatea bazată pe speculație și înșelătorie la cel mai înalt rang….politico-economic!
să trăiți bine,ciumpalacilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult