MAI: Conducerea IPJ Ilfov cercetată în cazul japonezei ucise | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ancheta MAI: Conducerea IPJ Ilfov cercetată în cazul japonezei ucise

Ancheta MAI: Conducerea IPJ Ilfov cercetată în cazul japonezei ucise

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

În urma anchetei Corpului de control al MAI în cazul uciderii japonezei Yurika Masuno, s-a dispus urmărirea penala a mai multor poliţişti, printre care şi şeful Poliţiei Ilfov.

Ancheta MAI: Conducerea IPJ Ilfov cercetată în cazul japonezei ucise

Aşadar, conform mediafax, în cazul japonezei ucise, şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, şi adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, precum şi alţi şase ofiţeri sunt cercetaţi prealabil, în timp ce alţi 14 ofiţeri au fost atenţionaţi. Verificările în acest caz au fost făcute în perioada 3-21 septembrie, la ordinul MAI, Mircea Dusşa, de către o comisie formată din ofiţeri ai Corpului de control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti

Controlul a vizat evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special infracţiunile comise cu violenţă, mai ales că, la nivelul IPJ Ilfov există un număr foarte mare de fapte comise cu violenţă, rămase cu autori necunoscuţi, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Controlul amănunţit la IPJ Ilfov a fost dispus după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, în 15 august, într-o pădure de lângă Corbeanca.

De asemenea, în urma anchetei realizate de Corpul de control al MAI la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, s-a declanşat cercetarea prealabilă pentru opt ofiţeri, între care şi şeful structurii, Dan Roşoga, iar şase ofiţeri au scăpat doar cu atenţionare. Situaţia de la Ilfov a intrat în atenţia conducerii MAI la scurt timp după moartea japonezei Yurika Masuno, când s-a constatat că ucigaşul Vlad Nicolae se face vinovat şi de alte dou crime şi tâlhării, la care se mai adăuga şi molestarea sexuală a unor vecine în vârstă, fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor cât şi a procurorilor ilfoveni.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure, unde acesta a violat-o şi omorât-o pe niponă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult