Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ANCS: Ministrul Educaţiei, cercetat pentru plagiat

ANCS: Ministrul Educaţiei, cercetat pentru plagiat

scris de A.B.
9 afisari

În urma unor sesizări de plagiat, Ioan Mang, a fost luat la puricat de Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

ioan mang

foto: enational.ro

ANCS a anunţat că sesizările de plagiat, primite pe data de 9 mai, îl vizează atât pe ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cât şi pe soţia acestuia. De asemenea, ANCS a precizat, pentru Mediafax că plângerile cau fost depuse de preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare EDU CER, Ştefan Vlaston.

Potrivit reprezentanţilor ANCS, specialiştii vor încerca să analizeze sesizările, pentru a putea răspunde acestora, eventual, într-un interval mai scurt. Termenul legal pentru rezolvarea unei sesizări este de 90 de zile.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină. Cel puţin, aşa a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi”.

„Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat”, a spus Emil Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult