Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Angajatul TVR Adrian Sobaru dus la audieri

Angajatul TVR Adrian Sobaru dus la audieri

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Angajatul TVR Adrian Sobaru reținut miercuri de cǎtre polițiști a fost dus joi, 25 septembrie, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat.

Angajatul TVR Adrian Sobaru dus la audieri (foto:romaniatv.net)

Angajatul TVR Adrian Sobaru dus la audieri (foto:romaniatv.net)

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 urmeazǎ să decidă dacă vor cere instanţei arestarea preventivă a angajatului sau dacă va fi cercetat sub control judiciar. Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri seară de către poliţişti, pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Poliţiştii l-au adus joi dimineaţă pe Sobaru din arest la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, unde va da o declaraţie în faţa procurorilor. La intrarea în sediul Parchetului, Adrian Sobaru nu a făcut nicio declaraţie, potirivit mediafax. Avocatul acestuia a venit la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru a fi prezent la audieri.

La finalul audierilor, procurorii vor decide dacă vor cere instanţei să emită un mandat de arestare pe numele lui Sobaru sau dacă acesta va fi pus în libertate, după expirarea ordonanţei de reţinere emisă miercuri, pentru 24 de ore. Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri. Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: „Vă place cum arată ţara asta?”, după cum au relatat martorii incidentului.

Poliţiştii l-au audiat mai multe ore şi au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Potrivit Poliţiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României. Conform mediafax, reprezentanți ai TVR au anunțat că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat. TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult