Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ANI: Ministrul Educaţiei cercetat pentru conflict de interese

ANI: Ministrul Educaţiei cercetat pentru conflict de interese

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

ANI a anunţat că au început miercuri, 27 iunie, investigaţia Ministrului Interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop pentru confliect de interese.

ANI a inceput investigatia in cazul Liviu Pop - Funeriu (Foto: jdd.ro)

Investigaţia se referă la decizia luată de ministrul interimar al Educaţiei de anulare a unui ordin dat de fostul ministru, Daniel Funeriu, prin care Liviu Pop a permis din nou ca sindicatele să reţină cotizaţiile membrilor direct pe statul de plată al profesorilor. Potrivit Agerpres, conflictul de interese de care este suspectat Liviu Pop stă în faptul că el a creat un beneficiu pentru pentru Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), locul unde el a deţinut în trecut funcţia de secretar general.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că a luat în considerare şi faptul că Ministrul Interimar al Educaţiei nu a respecat o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti, care a respins cererea federaţiilor sindicale din învatamântul preuniversitar, printre care se află şi FSLI, prin care se solicita anularea ordinului emis de predecesorul Daniel Funeriu. Liviu Pop a afirmat pentru Agerpres că se va prezenta luni, 2 iulie, la ora 12:00 la ANI, precizând că nu i-au fost aduse la cunoştinţă motivele pentru care a fost chemat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult