Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ANI pune ANAF să-l cerceteze pe Adrian Minune

ANI pune ANAF să-l cerceteze pe Adrian Minune

scris de B.C.R
3 afisari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unor diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate de Adrian Simionescu (interpretul de manele Adi Minune), consilier local în comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos, precum şi tranzacţii bancare suspecte de aproape 800.000 euro, motiv pentru care a fost sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

adrian-minune-cercetat-de-anaf-aniPotrivit unui comunicat al ANI, în cazul lui Adrian Simionescu inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 432.979 lei (104.265 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de consilier local şi existenţa unor tranzacţii bancare suspecte în valoare de 455.323 euro şi 344.208 euro, informează Agerpres.

De asemenea, ANI a stabilit că există elemente privind posibila încălcare de către Adrian Simionescu a obligaţiilor fiscale privind veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală şi încălcarea dispoziţiilor legale privind declararea în termenul legal a dobândirii unui teren în vederea impozitării.

Pe 15 noiembrie 2010, ANI a demarat cercetări după ce a primit informaţii că Adrian Simionescu ar fi acumulat, în perioada 2008 – 2010, împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate, iar la 10 februarie 2010, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Adrian Simionescu a infracţiunii de fals în declaraţii, acesta nemenţionând în declaraţiile de avere şi de interese mai multe bunuri mobile şi imobile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus, la 24 ianuarie 2011, neînceperea urmăririi penale, procurorul de caz apreciind că fapta există, dar Adrian Minune nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune administrativă în cuantum de 1.000 lei.

Ulterior, Agenţia Naţională de Integritate a extins evaluarea şi asupra averii familiei manelistului, respectiv a soţiei, Ecaterina Simionescu, a fiului, Florentin Adrian Simionescu, precum şi a fiicelor, Adriana Florentina şi Silvia Claudia Simionescu.

În urma evaluărilor efectuate, ANI a constatat că Adrian Simionescu este asociat unic al firmei Adrian Media Music SRL, asociat la firma A&G Music & Film SRL şi a mai deţinut calitatea de persoană fizică autorizată la „Simionescu G. Adrian” (radiată la data de 8 octombrie 2010).

Veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală realizate de către Adrian Simionescu, în perioada iulie 2008 – decembrie 2010, au fost în cuantum total de 153.076 lei. Între averea dobândită de Adrian Simionescu în perioada exercitării mandatului de consilier local şi veniturile realizate (în perioada iulie 2008 – decembrie 2010), există o diferenţă semnificativă, în cuantum de 432.979 lei (104.265 euro). De asemenea, la sfârşitul lunii noiembrie 2005, Adrian Simionescu a efectuat mai multe tranzacţii bancare prin conturile deschise pe numele său la SC Raiffeisen Bank S.A, în cuantum de 455.323 euro şi de 344.208 euro.

Conform autorizaţiilor de construire, Adrian Simionescu a investit suma de 1.296.000 lei în construcţia unui ansamblului de locuinţe situat în comuna Ştefăneştii de Jos.

Pe 23 august 2010, Adrian Simionescu a achiziţionat, contra sumei de 30.000 euro, un teren arabil în suprafaţă de 5.000 mp, situat în extravilanul comunei Afumaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult