Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Apare Elena Udrea în interceptările din dosarul Microsoft?

Apare Elena Udrea în interceptările din dosarul Microsoft?

scris de A.A.
1 afisari

Elena Udrea apare în interceptările din dosarul Microsoft. Cel puțin așa sugerează numele „Elena”, menționat în mai multe discuţii purtate de omul de afaceri Dorin Cocoş cu fostul tenisman Dinu Pescariu.

Apare Elena Udrea în interceptările din dosarul Microsoft?

Apare Elena Udrea în interceptările din dosarul Microsoft?

Dorin Cocoș şi Dinu Pescariu au fost interceptaţi de procurori în septembrie. Discuţia lor a fost interpretată drept o încercare de a crea o aparenţă legală chiar pentru banii primiţi ca mită în dosarul Microsoft. La un moment dat, Dorin Cocoş îl asigură pe Dinu Pescariu că ar fi primit şi acordul unei persoane pe care o cheamă Elena.

Discuţie telefonică: Dinu Pescariu-Dorin Cocoş

D. Cocoş: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec, eu nu am nicio problemă!

(…) Am vorbit şi cu mai mulţi avocaţi.

D. Cocoş: Tu (n.r. către D. Pescariu) mi-i dai mie din cont şi-i spun care e problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ţi un avocat în care ai încredere.

(…)

D. Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine. Că am vorbit şi cu… cu Elena şi a zis foarte bine.

D. Pescariu: Da?

D. Cocoş: Da.

D. Pescariu: Bravo!

D. Cocoş: Când am spus… că am stat şi m-am gândit… acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau mâine.

Dorin Cocoș: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec, eu nu am nicio problemă! (…) Am vorbit și cu mai mulți avocați.

Dorin Cocoș: Tu mi-i dai mie din cont și-i spun care-i problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ți un avocat în care ai încredere.

Sursa: dosarul procurorilor DNA

Procurorii au la dosar și o nouă declarație dată de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, care pentru prima oară, n-a exclus ca în afacerea Microsoft să se fi plătit comisioane. Declarația a fost făcută după confruntarea cu Claudiu Florică, omul despre care anchetatorii spun că este creierul afacerii.

În dosar apar și interceptări ale fostului ministru al Comunicaților, Gabriel Sandu. El vorbește cu o persoană necunoscută despre rolul pe care foștii demnitari Daniel Funeriu și Valerian Vreme le-au avut în dosar.

Pe baza acestor dovezi, procurorii au cerut și au obținut arestarea preventivă a patru suspecți din dosarul Microsoft : Dorin Cocoș, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ștefan. Dinu Pescariu nu a fost pus oficial sub acuzare.

Candidatul PMP la președinție Elena Udrea, fosta soție a lui Dorin Cocoș, a spus la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24 că nu a ştiut nimic despre afacerile lui Dorin Cocoş.

Nu cunoșteam afacerile soțului meu, nu pentru că nu m-ar fi interesant neapărat, dar am avut atât de multe lucruri de făcut în ultimii zece ani în cariera mea, pentru acest proiect personal pe care eu l-am avut, încât nici timpul necesar nu-l aveam pentru a sta de vorbă. Știam de la început că e om de afaceri, ce să mă intereseze ce face în plus?”, a spus Elena Udrea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult