Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Arad: 16 kg de mercur, in subsolul unui bloc de locuinte

Arad: 16 kg de mercur, in subsolul unui bloc de locuinte

scris de M.A.
1 afisari

Administratorul unui bloc de locuinţe din municipiul Arad a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în subsolul clădirii au fost găsite patru recipiente care conţineau peste 16 kilograme de mercur.

captura de mercur

Foto: AGERPRES


‘La faţa locului s-au deplasat ofiţerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, care au constatat că cele 4 recipiente de plastic care conţineau mercur, în greutate totală de 16,3 kilograme, au fost găsite îngropate în molozul aflat în subsolul blocului respectiv’, a declarat pentru Agerpres, inspectorul principal Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Potrivit sursei citate, mercurul a fost ridicat de la faţa locului urmând să fie predat în custodie la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara, pentru efectuarea expertizei fizico-chimice şi păstrarea până la finalizarea cercetărilor. ‘Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării provenienţei mercurului şi pentru depistarea persoanei căreia i-a aparţinut şi a depozitat acolo substanţa chimică’, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. Pe piaţa neagră kilogramul de mercur se vinde cu preţuri care variază în funcţie de puritatea substanţei, pornind de la aproximativ 500 de euro şi putând ajunge până la peste 1.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult