Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Arad: Tȃnǎrul care confecționa bombe artizanale a fost arestat

Arad: Tȃnǎrul care confecționa bombe artizanale a fost arestat

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Tânărul din Arad prins în flagrant când încerca să vândă unui lucrător SRI sub acoperire două bombe artizanale pe care le confecţionase în locuinţa sa, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Arad: Tȃnǎrul care confecționa bombe artizanale a fost arestat (foto:optm.ro)

Remus Văscuţ, tânărul din Arad care confecţiona bombe artizanale explozive, a fost dus de procurorii DIICOT Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive. În urma unei şedinţe care s-a încheiat în jurul orei 01:30, în noaptea de sâmbătă spre duminică, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis să admită propunerea procurorilor şi au emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă. Decizia Curţii de Apel Timişoara a fost atacată de către avocatul tânărului din Arad, recursul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit mediafax.

Totodată, bărbatul din Bucureşti care fusese reţinut pentru 24 de ore şi care îi furnizase arădeanului substanţele pentru confecţionarea bombelor este cercetat în stare de libertate, au decis magistraţii. De asemenea, alte două persoane care fuseseră audiate în acelaşi caz la sediul DIICOT Timişoara sunt cercetate în libertate. Remus Văsuţ, suspectat că se ocupa cu confecţionarea de bombe artizanale explozive în propria locuinţă, unde amenajase un laborator clandestin, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă două astfel de obiecte unui lucrător SRI din Arad aflat sub acoperire. Flagrantul a avut loc chiar în faţa casei tânărului.

Potrivit procurorilor DIICOT, dispozitivele explozive aveau fitil prevăzut să ardă timp de două minute şi aveau ataşate cuie, piuliţe şi şuruburi, pentru ca forţa distructivă a bombelor să fie mai mare. El ar fi detonat până acum două dispozitive explozive pentru a le verifica funcţionarea. Restul de dispozitive explozive pe care le-a confecţionat le-a scos la vânzare. Acesta le-ar mai fi spus cunoscuţilor săi că doreşte ca în urma vânzării bombelor să îşi cumpere un pistol şi că nu îl interesează unde vor exploda bombele confecţionate de el. De asemenea, anchetatorii spun că pe uşa casei tânărului au găsit semne neonaziste. Pe interiorul uşii era desenată zvastica, iar pe interior scria „14/88”, cifre care ar reprezenta data naşterii lui Adolf Hitler (14), respectiv modul de recunoaştere a neonaziştilor (88).

Întreaga operaţiune de prindere a tânărului a fost coordonată de DIICOT Timişoara, cu sprijinul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Arad, ISU Arad, SMURD Arad, SRI Arad şi Poliţia de Frontieră Arad. Ofiţerii din cadrul SRI Arad au aflat că tânărul construia dispozitivele într-un laborator clandestin pe care şi-l amenajase în casa în care locuia, el descărcând de pe Internet un manual de terorism în care era descris modul în care se confecţionează bombele.

Conform anchetatorilor, tânărul avea doi complici – un furnizor de materii prime din Bucureşti şi un inginer chimist care îi dădea sfaturi. Pentru realizarea bombelor, tânărul cumpăra azotat de amoniu, care este folosit mai ales în agricultură, iar în laboratorul de acasă fierbea substanţa de mai multe ori până se recristaliza. Aşa cum se întâmplă la fabricarea dinamitei, tânărul din Arad folosea azotatul de amoniu recristalizat împreună cu nitroceluloza. Prima substanţă asigura necesarul de oxigen pentru descompunerea explozivă.

11 comentarii

tomi 22-12-2013 - 13:52

Vai ce gafa, pai chiar SRI angajase pe timpit sa faca niste pocnitori spre a fi montate sub patul lui urbos si digital, dupa ce in sfirsit se decisese eliminarea acestor doi dementi la cererea Ambasadei Israelului, se gasi un timpitel de agent ce nu stia de operatiune si aresta pe cel angajat chiar de sefii lui. Uite ce se intimpla cind nu este corelare intre sefi si subalterni. Acu iara ne ia citeva luni sa pregatim eliminarea celor doi fascisti.

urbos 22-12-2013 - 14:48

Cu crimele se ocupa ambasada statului vostru de cacat? Deci nu e evident ca i-ar sta cel mai bine la furnal? Evident.

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 15:11

The 8s stand for the eighth letter of the alphabet (H), with ‘HH’ standing for „Heil Hitler”.

Deci, ca sa le dai in cap la toti jizii, mergi pe
www greenpeace.org/romania/ro/
si doneaza 88 de lei (rotunjit la 20E) pentru cauza camasilor verzi.

Ad 22-12-2013 - 15:08

Pana acum nimeni nu stia ce inseamna 14/88 si incepand de astazi toate zidurile ambasadei israeliene vor fi mazgalite cu 14/88 spre fericirea lui Tomi. O sa puna neonazistii si in fata ambasadei un banner cu 14/88.

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 15:25

Afla ca 14 nu este data de nastere a lui Adolf Hitler.

Dar pe 14 iunie 1948 primul ministru David Ben-Gurion a proclamat infiintarea statului independent Israel.

ValVerde 22-12-2013 - 16:16

Nici pomeneala de ziua de nastere a lui Hitler.
Autorul asta nu stie despre ce vorbeste.

14/88: Common white supremacist code. 14 stands for the „14 words” slogan coined by David Lane, who is serving a 190-year sentence for his part in the assassination of a Jewish talk show host: „We must secure the existence of our people and a future for white children.” 88 means „Heil Hitler,” as H is the eighth letter of the alphabet.

Retine-o pe aia cu 190 de ani.
Ca sa-i incurci pe SRI-sti si pe mossad-isit, vopseste 190 pe zidurile ambasadei….sa-i vezi cum o sa se scarpine in barba….

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 20:01

Cel mai rau i-ar infrunta daca aduce 88 de buchete cu cate 88 de trandafiri FOARTE ALBI si le-ar asterne la gardul ambasadei.

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 14:42

10 bile albe, mii de multumiri, si un An Nou fericit oamenilor de la SRI !!!

Deci Văscuţ e pus de-o parte acum, dar sa vedem insa ce se poate face cu Ponta, asta este cu mult mai periculos.

Chestia cu 14/88 nu o stiam, nici nu vreau sa stiu toate imbecilitatile retardatilor, dar e bine ca le stie SRI-ul. Pe ei baieti, si succes!

A, si sa nu uit, pe la arestarile astea, dati-le si voi o sansa cat de cat, poate incearca sa fuga sau sa scoata un pistol. Dar lunetistul sa fie pe pozitie.

Ad 22-12-2013 - 15:42

Vai de capul lor! Pe altii nu ai gasit? Astia cand prind un spion se face sarbatoare nationala si sunt niste dezastre.

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 19:55

Nu-i nevoie sa-i prinda, si daca-i dibuieste cu atat mai mult nu e bine sa se laude pe la TV ca sa afli matale. Dar lunetistul sa fie pe pozitie.

tomi 23-12-2013 - 00:17

Aiurea cu lunetistii vostri, de doua luni capetele lui urbos si digital sint prinse in lunetele a 5 carabine speciale ale Mossadului. De cind se uita la craniile lor s-a imprimat imaginea imbecililor pe luneta si chiar daca pleaca la alimentara sa-si cumpere tigari lunetistii continua sa le vada cheliile in vizor. Ma, de jumatate de an se discuta eliminarea lor si inca nu s-a decis nimica. Ma tem ca pina la luarea deciziei lunetistii vor iesi la pensie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult