Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Argeş: 39 arestaţi pentru furturi de produse petroliere

Argeş: 39 arestaţi pentru furturi de produse petroliere

scris de A.B.
4 afisari

Poliţia a arestat, pentru 29 de zile, 39 persoane implicate în furturile de produse petroliere din conductele OMV Petrom. Printre suspecţi, şi trei poliţişti.

catuse39 dintre cele 41 de persoane reţinute în cazul furturilor de produse petroliere din conductele OMV Petrom, între care şi trei poliţişti, au fost arestate preventiv, iar ceilalţi doi agenţi, de asemenea, cercetaţi în dosar, au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, printre cele 39 de persoane arestate se numără şi trei poliţişti, în timp ce alţi doi oameni ai legii vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Cei 39 de suspecţi au fost duşi în arestul inspectoratelor judeţene de poliţie din Argeş şi Dâmboviţa.

Peste 60 de percheziţii au avut loc, joi, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind vizate 151 de persoane suspectate că furau produse petroliere din conducte ale OMV Petrom. La locuinţele suspecţilor au fost găsite patru instalaţii artizanale cu care aceştia sustrăgeau din conducta magistrală cantităţi însemnate combustibil, 15.233 de litri de produs petrolier, două autoturisme şi suma de 130.529 de lei şi 18.116 de euro.

„În baza mandatelor de aducere emise de Parchetul Tribunalului Argeş, poliţiştii au dus la sediul acestei instituţii un număr de 80 persoane, iar în urma audierilor au fost reţinuţi 41 învinuiţi”, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Argeş.

Cei cinci poliţişti reţinuţi în acest caz sunt cercetaţi pentru tăinuire, complicitate la furt calificat în formă continuată, luare de mită şi favorizarea infractorului.

Între cele 41 de persoane reţinute în acest caz, cinci sunt subofiţeri la Poliţia Argeş, zece sunt agenţi de pază ai firmei S.C. Securitas Service S.R.L., care asigură paza conductelor, iar 18 sunt angajaţi ai OMV Petrom.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Argeş, în perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupării au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merişani şi Drăganu importante cantităţi de produse petroliere pe care le-au valorificat în judeţele Argeş, Vâlcea şi Damboviţa, prejudiciul fiind estimat la un milion de lei.

1 comentariu

gina 22-04-2012 - 01:39

Firmele lui Tartaga prin interpusi (Nicolae Tinca administrator si unul dintre asociati

Adrian Oprica este consilier local PD(L)din 2004 -primind un nou mandat in 2008 in Brasov) deturneaza fonduri SAPARD

Reteaua de firme patronata din umbra de celebrul escroc, Dan Tartaga, condamnat in anul 2005 de Curtea de Casatie, pentru afaceri cu zahar din rezerva de stat (Fabrica Bod) si cu tabla de la SIDEX, este intrata, de doi ani, in vizorul procurorilor DIICOT. In anul 2004, prin ordonanta nr.1499, Parchetul Tribunalului Brasov isi declina competenta catre DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism) in solutionarea unui dosar complex. DIICOT cerceteaza cum reteaua de firme a lui Dan Tartaga s-a implicat, in zona Brasovului, in actiuni de criminalitate organizata, chiar daca se afla, la acel moment, dupa gratii. In acel dosar, tergiversat in solutionare, se investigheaza modalitatile de actiune prin firmele unui grup de criminalitate economico-financiara, aflat la ordinul lui Tartaga. Astazi, soferul lui Tartaga, Nicolae Tinca, apare ca prosper om de afaceri, care prin firma sa, SC TN Invest Construct SRL, a pus ochii pe fondurile unui program SAPARD, in anul 2004, exact atunci cand DIICOT isi incepea cercetarile. Fostul sofer al lui Tartaga si-a construit o caracatita de trei firme cu nume confuzionante (TN Invest Construct, TN Invest Company si TN Invest Co), pentru a induce in eroare autoritatile fiscale si judiciare inpreuna cu asociatul Adrian Oprica Consilier local PDL 2004-Prezent Brasov) .
Tocmai acum, cand OLAF a cerut Romaniei prevenirea si sanctionarea oricarui tip de fraudare a banilor UE, la Brasov, reteaua de firme a lui Nicolae Tinca, omul lui Tartaga, a atacat, prin fals si uz de fals, un program SAPARD in valoare de 75.000 de euro, destinat dezvoltarii rurale si turistice amenintand in numele primarului Brasovului
(cica dumnealui nu stie ca acestia se folosec de numele lui) George Scripcaru prin consilierul local Adrian Oprica PDL, firma SC GIL SIL SRL din Brasov a sesizat presa, aratand ca a accesat si angajat, legal, programul SAPARD, dar s-a trezit fraudata si impiedicata sa finalizeze investitia (75.000 euro de la UE si 75.000 euro din imprumuturi private la banci). Mai mult, actiunile ilicite ale lui Nicolae Tinca sunt sprijinite, sustin denuntatorii, de telefoane de intimidari, date chiar de Dan Tartaga si de Adrian Oprica Consiler PDL Brasov,si cica faxul de amenintare venea chiar de la cabinetul prefectului de atunci Aurelian Danu acum in 2008 candideaza la Camera Deputatiiilor din partea PDL(documentul exista undeva), fapt ce ar proba continuarea actiunilor de grup criminal, cercetat de DIICOT. Potrivit denuntului de la DNA, SC TN Invest Construct ar fi manevrat falsuri in documentatia de eligibilitate SAPARD, pentru a castiga licitatia de constructor al obiectivelor turistice, finantate de SC GIL SIL la o pensiune din Timisul de Sus si nunumai ea a mai efectuat alaturi de ajutorul de nedejde asociatul de la primaria Brasov consilierul local PD(L) Adrian Oprica –SECRETARUL PDL Brasov

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult