Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Argeș: Două autobuze implicate într-un accident rutier. A fost activat planul roșu

UPDATE – Argeș: Două autobuze implicate într-un accident rutier. A fost activat planul roșu

scris de C.F.V.
8 afisari

UPDATE – Numărul persoanelor rănite în accidentul rutier din județul Argeș, în care au fost implicate două autobuze, se ridică la 13, victimele fiind transportate la spitalele din Pitești și Mioveni, a anunțat prefectul Cristian Soare.

Conform acestuia, ambele autobuze transportau angajați ai societății Automobile Dacia.

„Din primele informații, au fost 80 de angajați de la Dacia în cele două autobuze care s-au ciocnit. (…) Sunt 13 victime, o victimă cu atac de panică va fi dusă la spitalul de la Mioveni și celelalte 12 la Pitești”, a declarat prefectul.

Conform reprezentanților ISU Argeș, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare decât pentru eliberarea unuia dintre șoferii de autobuz.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului. Din primele cercetări a rezultat că primul autobuz a frânat brusc, fiind lovit din spate de cel de-al doilea.

Două autobuze au fost implicate într-un accident rutier produs în noaptea de joi spre vineri în localitatea argeșeană Vulturești, autoritățile activând planul roșu de intervenție, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

accident rutier gravPlanul roșu a fost activat după ce din primele informații de la fața locului a rezultat că zeci de persoane se aflau în cele două autobuze, iar multe dintre ele sunt rănite.

Potrivit directorului Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, medicul Luminița Paul, la fața locului au fost trimise 15 ambulanțe, precum și un număr important de echipaje de la ISU Argeș, inclusiv autospeciale de descarcerare. De asemenea, unitățile de primiri urgențe de la toate spitalele din județ au fost alertate, pentru a putea acorda îngrijiri medicale răniților în caz de nevoie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, accidentul a avut loc pe un drum din comuna Vultureşti, unde şoferul unui autobuz nu a păstrat distanţă suficientă şi a lovit din spate un alt autobuz.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru News.ro că treisprezece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, în urma accidentului. Niciunul dintre răniţi nu are leziuni care să îi pună viaţa în pericol.

Iniţial, unul dintre şoferi a rămas blocat în autobuz, însă în cele din urmă nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

În cele două autobuze care au intrat în coliziune se aflau aproximativ 80 de călători.

La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă, iar autorităţile din judeţ au activat planul roşu de intervenţie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro, la scurt timp de la producerea accidentului, că dacă va fi nevoie vor fi trimise ambulanţe inclusiv de la Bucureşti.

„Erau 10 victime evaluate, aşteptăm să primim mai multe date despre victime. Am anunţat şi suntem pregătiţi să trimitem în sprijin inclusiv de la Bucureşti, dacă este cazul”, afirma Arafat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult