Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Asasinul de la Cernavoda a fost prins

Asasinul de la Cernavoda a fost prins

scris de Ziua Veche
116 Afisari

 

 Prietenul lui Bogdan Mitu, sotul tinerei inecate in Dunare si ai carei parinti au fost omorati, a fost dus, miercuri seara, de la sediul Politiei din Cernavoda, unde a fost audiat ca principal suspect in cazul uciderii parintilor fetei, la locuinta victimelor, pentru reconstituirea asasinatelor. Cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu, Giani Deli-Iorga, a recunoscut ca i-a omorat pe sotii Garoafa.

 Gabriela si Bogdan MituDeli-Iorga a lipsit in ziua de 3 ianuarie de la locul sau de munca, pentru cateva ore. In acest timp, el a comis dublul asasinat.Iorga lucreaza la firma de paza si protectie Davy Security. El a venit singur astazi la grupul de ziaristi stransi in fata Politiei Cernavoda pentru a sta de vorba cu ei. I-a rugat sa-l scoata din poza de arhiva publicata in presa, in care el apare impreuna cu Gabriela, pe motiv ca nu are relevanta figura lui in mass-media. Suspectul a declarat anchetatorilor ca s-a dus la sotii Garoafa pentru a incerca sa-i convinga sa stea de vorba cu Gabriela, care se certa tot mai des cu Bogdan. La un moment dat, declara el, Petre Garoafa a luat un cutit in mana cu care l-ar fi amenintat. Atunci, Giani Deliorga l-a dezarmat pe barbat si l-a injunghiat cu propriul cutit. Speriat ca sotia acestuia l-ar denunta politiei, a omorat-o si pe ea.

Deli-Iorga le-a povestit anchetatorilor cum i-a ucis pe cei doi soţi şi apoi i-a condus pe un teren viran de lângă Şcoala generală nr. 2 din Cernavodă, unde s-a descotorosit hainele pline de sânge şi de arma crimei. Probele au fost recuperate de anchetatori. În jurul orei 21.00, anchetatorii au început reconstituirea crimelor din casa Garoafă.

Cronologia crimelor de la Cernavoda

Poliţiştii au construit o cronologie aproximativă a evenimentelor din familia Garoafă. 

3 ianuarie

13.00: Conform declaraţiei minorului care se afla împreună cu Gabriela şi Bogdan Mitu, cei trei au plecat din Feteşti ca să-l ducă înapoi la familia Garoafă.
13.45: Bogdan Mitu opreşte maşina pe malul Dunării şi îşi îneacă soţia, iar el dispare în apa Canalului Dunăre-Marea Neagră.
13.50: George traversează tot oraşul pe jos şi nu vorbeşte cu nimeni, deşi se întâlneşte cu mai mulţi cunoscuţi. Se opreşte la Poliţie unde spune că sora şi cumnatul lui sunt în apă.
15.10: Corpul neînsufleţit al Gabrielei Mitu este găsit la 50 de metri de mal, în zona în care se află o rampă de lansare a bărcilor.
17.00: Poliţiştii opresc căutările lui Bogdan Mitu.
18.00: George se întoarce acasă, unde nu pare a se afla cineva. Însoţit de reprezentanţi ai Protecţiei Copilului, băiatul este lăsat la o vecină, prietenă de familie, şi ea asistent maternal.

4 ianuarie 

16.30: Mai mulţi prieteni şi vecini ai familiei Garoafă vin cu alimente şi bani, ştiind că prietenii lor au fost loviţi de nenorocire. Intră în casă pe uşa lăsată deschisă.
16.32: În timp ce căuta un loc unde să aşeze cumpărăturile, o femeie observă o baltă de sânge. Elena Garoafă este găsită moartă în şifonier.
22.00: Poliţiştii anunţă că au descoperit sub un pat cadavrul lui Petre Garoafă.

5 ianuarie 

7.00: Se conturează ipoteza că Bogdan a ucis-o pe Gabriela pentru a o împiedica să divulge că i-a ucis părinţii.
13.00: Bărbatul este dat în urmărire naţională ca principal suspect în comiterea celor trei crime.
16.00: Legiştii anunţă că părinţii fetei au murit cel mai probabil înaintea ei, la interval scurt unul de celălalt. Gabriela a murit înecată.
20.30: Giani Deli-Iorga mărturiseşte că i-a ucis pe soţii Garoafă.

––––––––––

UPDATE 18.00: Părinţii Gabrielei Mitu, tânăra din Cernavodă care s-a înecat, luni, în Canalul Dunăre-Marea Neagră, au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit, murind la un interval de 15-20 de minute unul de celălalt, arată una dintre concluziile preliminare ale medicilor legişti.Potrivit medicului legist Mihai Onciu de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, în urma necropsiei s-a stabilită că moartea celor doi a survenit mai multor lovituri primite în zona capului şi a gâtului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Decesul celor doi soţi a survenit unei hemoragii masive, prin plăgi înţepate-tăiate la nivelul capului şi gâtului, în special pe partea dreaptă, cu secţiuni ale vaselor mari de sânge. Pot spune că femeia (Elena Garoafă, de 55 de ani – n.r.) primise în jur de 25 de lovituri, iar soţul ei (Petre Garoafă, de 62 de ani – n.r.) circa 30 de lovituri cu un corp tăietor-înţepător, din care câte cinci-şase profunde”, a declarat Mihai Onciu, care a precizat că moartea acestora a survenit la un interval de 15 – 20 de minute unul de celălalt.
De asemenea, în cazul Gabrielei Mitu medicul legist a declarat că moartea acesteia a fost cauzată de asfixie mecanică prin înec. „Tânăra a murit înecată. Pe corpul ei au fost găsite şi câteva echimoze, dar acestea sunt în evaluare, să vedem dacă se poate stabili o cazualitate între ele şi înec”, a mai afirmat Mihai Onciu. El a mai spus că deocamdată nu s-a stabilit dacă moartea soţilor Garoafă s-a produs înainte sau după cea a fiicei lor, acest aspect, foarte important în ancheta criminaliştilor constănţeni, fiind şi el în evaluare.

 UPDATE ora 23,45-Politistii au descoperit, la Cernavoda, cadavrul tatalui fetei care s-a inecat in Dunare. Trupul neinsufletit al barbatului a fost gasit sub pat, in propria casa, dupa ce dupa-amiaza cadavrul sotiei acestuia a fost gasit in sifonier.Mama Gabrielei Mitu, tânăra care s-a înecat în Dunăre împreună cu soţul ei, a fost descoperită, marţi, moartă în locuinţa sa. Martorul care a găsit-o a declarat că femeia era plină de sânge.

După ce cadavrul mamei fetei ucise ieri în Dunăre, a fost găsit înghesuit în şifonier, a fost identificat şi trupul neînsufleţit al tatălui. Petre Garoafă a fost descoperit sub patul în care obişnuia să doarmă alături de soţia sa, Elena Garoafă.

Macabra descoperire a fost făcută marti seară de către polițiști. Ei nu au putut să miște cadavrul sau să își dea seama cum a murit Petre Garoafă, din cauză că, procurorul, solicitat la caz în urmă cu mai bine cinci ore, a ajuns în casa unde se află cele două cadavre abia în cursul serii de marti. Vecinii sunt îngroziți. Oamenii spun că se tem să mai iasă pe stradă știind că un criminal sadic, care a ucis de cel puțin două până acum, se află în libertate. Vecinii spun că de astăzi nu vor mai ieși pe stradă după lasarea întunericului

Femeia a fost găsită, de un prieten de familie, moartă într-un şifonier, informează realitatea.net. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu femeia. Poliţiştii au căutat-o încă de ieri ca să îi aducă la cunoştinţă că fiica sa a murit. „Pentru noi este o moarte suspectă. Are tăieturi pe faţă şi la gât„, au declarat anchetatorii. Cadavrul a fost descoperit de Trică Avram, un prieten de familie.

„Făcusem cumpărături pentru pomana Gabrielei. Suntem prieteni de familie. Am pus cumpărăturile în casă şi am văzut o pată de sânge pe covorul din dormitor. Am căutat prin toată casa, prin pod şi am găsit-o în cele din urmă moartă în şifonier. Are gâtul tăiat”, a spus martorul care este în stare de şoc. El a sunat imediat la Poliţie.Petre Garoafa a fost gasit mort sub pat

Luni doi tineri, soţ şi soţie, s-au înecat în Dunăre în zona podului de la Cernavodă. Poliţiştii au început o anchetă şi urmează să stabilească dacă este vorba de o dublă sinucidere sau dacă bărbatul şi-a înecat mai întâi soţia, după care s-a sinucis.

Cei doi soţi împreună cu un băiat crescut de părinţii femeii mergeau cu maşina de la Feteşti spre Constanţa. Băiatul, în vârstă de 14 ani, a povestit că în zona podului Cernavodă, femeia a fost înecată chiar de bărbatul ei.

A oprit maşina aici. El a plecat spre magazinul ăla. Când m-am întors înapoi nu l-am mai văzut pe el, am văzut maşina aici, şalupa. Când a scos-o pe fată”, a declarat un martor.

În drum, când am intrat în Cernavodă s-a dus la faleză, a deschis moşul uşa a luat-o cu forţa şi s-a dus spre canal. La un moment dat a intrat el până mai încolo spre margine, spre mijloc şi a bagat-o pe ea cu capul la fund şi după aia s-a înecat şi el”, a povestit băiatul.

Rudele bărbatului au o altă variantă. Spun că cei doi au intrat de mână în apă şi s-au sinucis din cauza problemelor de sănătate ale bărbatutului şi din cauza datoriilor pe care le aveau.

Nepotul nostru s-a supărat, s-a necăjit şi uite ce a făcut. Amândoi şi el şi ea, de mână au intrat şi s-au inecat”, a spus mătuşa bărbatului.

A venit la noi anul trecut şi ne-a spus că are cancer de colon, era foarte bolnav, slăbise în ultima vreme foarte mult şi soţia lui a spus, mi-a lăsat chiar mesaj, acum l-am şters, şi a spus că dacă moare Bogdan, se omoară şi ea”, a povestit verişoara bărbatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult