Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Atentie cu etnobotanicele

Atentie cu etnobotanicele

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Politia Romana atrage atentia ca, incepand cu data 15.02.2010, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordonantei de Urgenta nr.6/2010, este interzisa comercializarea si consumul plantelor şi substantelor, cunoscute ca produse etnobotanice, prevazute in ordonanta mentionata.


De asemenea, in decurs de 10 zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, proprietarul, posesorul si detinatorul cu orice titlu al plantelor si substantelor prevazute in tabelele anexa are obligatia sa distruga pe cheltuiala proprie, cu respectarea prevederilor legale plantele şi substantele pe care le detine.

Totodata, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, introducerea sau scoaterea din tara, precum şi importul ori exportul plantelor si substantelor prevazute de ordonanţa de urgenţa sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificarile şi completarile ulterioare.

 

 

 

0 comentariu

nasolii 13-05-2010 - 14:42

Mogula Moroianu de ce nu scrie la voi?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult