Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Au ars vacile de vii la ferma de la Stâlpu

Au ars vacile de vii la ferma de la Stâlpu

scris de A.B.
9 afisari

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, la o fermă de vaci din comuna buzoiană Stâlpu, unde aproximativ 30 de animale au murit, iar intervenţia pentru stingerea focului a fost dificilă întrucât în zonă nu există hidrant, pompierii mergând la o distanţă de 5-6 kilometri pentru a se alimenta cu apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, plutonier Marius Sârbescu, incendiul izbucnit sâmbătă seară a cuprins întreaga fermă, în care erau zeci de vaci, dar şi depozitul de furaje în care se află tone de paie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, peste 30 de pompieri cu cinci autospeciale au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului.

Incendiul s-a manifestat extrem de violent atât în depozitul de furaje, cât şi în grajdul cu animale, iar primele estimări arată că aproximativ 30 de vaci au ars de vii, alte 20 fiind salvate. Ferma cuprinsă de incendiu aparţine unui om de afaceri, patron al unui cunoscut restaurant din municipiul Buzău.

Primele estimări ale pompierilor arată că în incendiu au ars câteva zeci de animale, dar şi circa 400 de tone de furaje şi grajdul pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 metri pătraţi. De asemenea, au fost salvate din flăcări 48 de vaci şi 500 de porci. Duminică dimineaţă în zonă mai sunt două autospeciale care intervin pentru lichidarea focului, care arde încă mocnit atât în grajdul animalelor, cât şi în depozitul de furaje.

13 comentarii

UnUL 30-12-2012 - 18:43

Au ars cateva zeci de vaci din cauza unui b o u care n-a asigurat unn hidrant.

digital 30-12-2012 - 21:40

îți dai seama,că dacă erea măta cu hidrantul în brațe,totul era rezolvat?!

UnUL 31-12-2012 - 00:05

Hidrantul nu e o chestie care se tine in brate, natarau patentat !

geek-a-contra 30-12-2012 - 21:09

daca nu ma inseala memoria existenta unui hidrant in stare de functionare este obligatorie linga depozitele de materiale inflamabile. prin lege. dar in tara lui merge si asa merge si asa….. sint curios daca fermieru’ are asigurare si daca are daca i se va plati tinind seama de treaba cu hidrantul.

Salut 30-12-2012 - 21:31

Ai gasit repede un motiv sa mai arunci cu putin noroi. Prin alte parti, intr-un oras cu peste 1 mil de locuitori, vezi in fiecare dimineata stiri despre incendiile din timpul noptii, dar nimeni nu numeste tara respectiva tara …”tara lui „merge si asa…””. Te simti mai bine? Iti creste mandria de emigrant? Care-i motivul pentru care iti place sa arunci cu atat noroi in cei ramasi in tara?

Iar pentru stiinta ta … si a boului de deasupra ta, ca sa ai un hidrant, trebuie sa ai in primul rand o retea de apa. Dupa toate aparentele (pompierii s-au alimentat la 5 km distanta), reteaua de apa era fie inexistenta, fie in stare precara de functionare.

urbos 30-12-2012 - 21:46

Nu cred ca gica e din categoria aia.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-12-2012 - 21:58

…ce crezi tu aka katziurboase , nu conteaza, dar ca idee merita retzinuta totusi! Daca au ars 30 de vaci la Stalpu, ce mai conteaza si un BOU de la Pogoanele !

geek-a-contra 30-12-2012 - 22:23

daca vrei sa te bagi in seama si o faci pe patrotul lovit in aripa, ok, dar ptr stiinta ta:
1. una este sa fie un incendiu si cu totul alta poveste sa nu ai hidrant: simpla existenta a hidrantului nu impiedica declansarea incendiului dar ajuta la stingerea lui
2. un hidrant implica obligatoriu existenta unei retele de apa. putul de apa si sacaua nu se pun, dar…
3. … o ferma de vaci presupune existenta unui sistem de adapare deci un racord de apa curata si curenta, ca nu or fi adapind zeci de vaci cu caldarea sau cisterna adusa de la 5km;
4. daca nu au apa suficienta cum asigura curatenia in grajduri, igiena mulsului si stocarii laptelui?
5.DA! Ro este tara lui „merge si asa”: cit timp exista intreprinderi care prin lege ar trebui echipate cu hidrant (si ca sa-ti fac pe plac, implicit racordate macar la un put de apa si un sistem de pompare) fie numai ca sa se puna la adapost de dezastru total iar proprietarul si pompierii tolereaza incalcarea legii inseamna ca Ro este tara lui „merge si asa / nu mi se intimpla mie, da-i in ma-sa / da’ no-i fi timpit sa bag bani in hidrant / costele, da-mi si mie o aprobare, ce p.l.m., ca-ti dau un porc de craciun…/ etc”;
6. nu ma simt bine si nici nu-mi creste mindria de emigrant. in schimb ma mihneste starea de delasare, indolenta, lipsa de profesionalism, neglijenta, si mai ales atitudinea de „da’ce, bha, ma’nveti tu pe mine, care din mosi stramosi….?” etc pe care le poti constata peste mai tot in Ro.
7. intrebare ptr tine: tu te simti bine cind ascunzi mizeria sub covor?

Salut 30-12-2012 - 23:03

O sa incep cu ultima intrebare: eu nu construiesc scenarii care sa-mi confirme prejudecatile, asa ca nici nu ascund nici nu inventez mizerii.

Pe de alta parte, tu exact asta faci. Nu e nici macar un singur element in articol care sa te conduca spre o posibila vinovatie a propietarului fermei, dar te-ai apucat sa fabulezi, ai amplificat si ai ajuns la „tara lui merge si asa”. As spune cu satisfactie, ca uite, fara tine, s-a mai intamplat o nenorocire.

Daca ai observat, eu am fost unul dintre cei care au luat pozitiile cele mai dure impotriva „capitalistilor” din Romania, imbogatiti de ultima ora pe banii statului, folosind monopolist resursele comunitatii. Eu am spus ca fara 90 % din „capitalistii” actuali, Romania ar duce-o mult mai bine. Asa ca e ridicol sa ma acuzi de „patron lovit in aripa”. Pe de alta parte, nu pot sa nu observ ca in acest caz pare sa vorbim despre adevaratul capitalism pe care mi l-as dori in Romania: bazat pe productie, nu pe speculatie, care are o competitie reala si nu exploateaza cine stie ce tip de monopol local, cu un produs final consumabil si exportabil peste tot in lume. Si, sa nu uit: care implica multa munca.

In situatia asta, postarea ta nu este decat descurajanta pentru oricine ar incerca tipul asta de afacere (cinstita) in Romania: „de ce sa-mi bat capul, de ce sa muncesc, de ce sa fiu cinstit ” daca, la orice eveniment aleator sunt dinainte condamnat de orice dobitoc care traieste la mii de mile … pe motiv ca el nu face parte din „tara lui merge si asa” ?

ValVerde 31-12-2012 - 01:16

Salut, ai primit o lvitura data cu decenta si bun simt intre coarne si acum chirai ca taurul juganit, devenit bou.

Daca nu era hidrant e vina proprietarului, nu stiai asta? Daca proprietarul era asigurat, fara a avea hidrant, e responsabilitatea companiei de asigurari sa-l despagubeasca. (Si platesc astfel incompetenta lor de a nu verifica gradul risc)

Dar hai sa spunem ca ar fi fost victime omenesti. Proprietarul ar trebui acuzat de omor prin imprudenta si cercetat.

Unicul mod de a fi absolvit de vina, e daca avea autorizatia de functionare data de pompieri.
In care caz se pune sub invinuire cel care a semnat autorizatia.

„In situatia asta, postarea ta nu este decat descurajanta pentru oricine ar incerca tipul asta de afacere (cinstita) in Romania: “de ce sa-mi bat capul, de ce sa muncesc, de ce sa fiu cinstit ”

Iti scapa esentialu, copitatule.
Munca cinstita, corecta, tine cont de regulile jocului, inclusiv de normele de prevenire si stingere al incendiilor.
Ei nu sint cei care spun „merge si asa” si nu au nevoie sa le porti tu de grije.

In final tu doresti capitalism in Romania?
Parca erai exaltat de realizarile Cubei.

Salut 31-12-2012 - 02:20

Lasa draga, oricum n-ai priceput nimic nici din postarea mea nici din a lui gc. Nici acum, nici inainte, la alte postari. Nu-ti mai obosi neuronasul; daca n-ai observat inca, nici macar nu prea te bag in seama. Asta a fost o exceptie, de Craciun.

ValVerde 31-12-2012 - 04:47

Promiti, copitatule ?
Promiti ca ai sa ma ignori de acum in colo ?

Pentru ca eu promit ca am sa continu sa rid de pretiozitatea ta bovina, am sa scot in evidenta crezurile tale depasite, admiratia ta pentru criminali, totala ignoranta in economie si in politica si in general toate celelalte ineptii pe care le pui pe forum dupa ce le treci prin stomacul tau de rumegatoare.

La Multi Ani (si pasuni verzi cit vezi cu ochii)

Viorica Ianc 31-12-2012 - 13:24

Viorica de la …coada vacii. Daca putea mama in vremea aceea imi punea numele de Rodica ( popa nost – i-a zis atunci…ca doar n-o faci secretara ) !
Cum au fost ADAPATE cele Vaci daca apa era la 5 Km !!! ?
48 de vaci sau 20 de vaci au fost salvate? Si cei 500 de porci ? Intr-un grajd de 1000 m patrati ? Fostul I:A.S.?
Si Canalizarea DEJECTIILOR ? Poate de acolo se putea stinge focul.
Fiecare cu ale lui – REVELION FRUMOS si La Multi Ani !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult