Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Au fost deschise patru anchete după decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală

Au fost deschise patru anchete după decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală

scris de Șt. C
155 Afisari

La 5 zile de la apariția în spațiul public a unor informații referitoare la moartea suspectă a unor pacienți în secția de terapie intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală, continuă anchetele.

Este vorba de cea penală, deschisă de Parchet, și de alte trei ale specialiștilor din Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor și din unitatea sanitară. Totul a pornit după ce una dintre asistente a vorbit de posibile nereguli în adiministrarea unui tratament.

La Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală au fost deschise patru anchete. Una este cea internă, din care fac parte medici din alte secții decât cea de Terapie Intensivă și a fost constituită de conducerea unității sanitare. Este o altă anchetă deschisă de Corpul de Control al Ministerului Sănătății. A treia este cea a Colegiului Medicilor București, unde specialiștii au cerut copii de pe dosarele medicale ale celor 17 pacienți care au murit în secția de ATI în perioada 4-7 aprilie și astfel trebuie să vadă dacă au fost nereguli în administrarea tratamentului numit noradrenalină, o perfuzie care are rolul de a crește și menține tensiunea arterial. Cea de-a patra anchetă este cea penală, deschisă de procurori și în cadrul căreia se fac verificări la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Au fost audiate deja trei persoane, două asistente din secția de ATI și directoarea de îngrijiri, cea care a făcut sesizarea și la conducerea unității sanitare, dar și la Parchet.

Luni ar trebui să fie reluate aceste audieri, să fie chemați alți asistenți din secția de Terapie Intensivă, care să dea declarații, dar și medici.

În perioada 4-7 aprilie, spunea managerul instituției, au fost de gardă opt medici.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cadrul acestor anchete. Reamintim că totul a pornit săptămâna trecută, după ce una dintre asistentele de la secția ATI a sunat-o pe directoarea de îngrijiri și i-ar fi spus faptul că suspectează că 17 pacienți ar fi murit în condiții suspecte. Noradrenalina nu ar fi fost administrată corect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS