Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Autobuz cu 50 de pasageri, implicat într-un accident la Vadul Izei

Autobuz cu 50 de pasageri, implicat într-un accident la Vadul Izei

scris de C.F.V.
30 afisari

Spitalul Orășenesc Sighetu Marmației a preluat 17 victime ale accidentului produs luni, pe DJ 186, între localitățile Oncești și Vadu Izei, două dintre acestea fiind în stare gravă, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Oana Alexa Gonczi.

„Toate cele 17 victime rănite în urma accidentului au ajuns la Spitalul din Sighetu Marmației pentru investigații medicale, două victime se află în stare gravă, cu multiple traumatisme; persoanele sunt conștiente și cooperează cu medicii. O altă persoană, cu răni ușoare, a refuzat să fie preluată de echipajele aflate la intervenție”, a spus Oana Alexa Gonczi.

Una dintre cele 13 victimele rănite în urma accidentului dintre un autobuz cu cincizeci de pasageri la bord pe DJ 186 între localitățile Oncești și Vadul Izei se află în stare gravă și a fost transportată la Spitalul Orășenesc din Sighetu Marmației, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Oana Alexa Gonczi.

„Unul dintre cei 13 pasageri răniți în urma coliziunii se află în stare gravă, suferind numeroase traumatisme. Persoana grav rănită a fost transportată pentru îngrijiri medicale spre Spitalul Orășenesc din Sighetu Marmației. De asemenea, persoana descarcerată a fost preluată și transportată la același spital, iar o altă persoană cu traumatisme multiple a fost transportată, de asemenea, la spital. Echipajele de intervenție se află la locul accidentului, iar o autospecială pentru transportul victimelor a fost trimisă acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Totodată, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Sorina Pintea, a precizat că persoanele rănite vor fi transportate la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Orășenesc Sighetu Marmației.

Persoanele rănite vor fi trimise, conform procedurii, la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Orășenesc Sighetu Marmației, unde în funcție de situație urmează să fie efectuată o triere a cazurilor, iar, în caz de necesitate, persoanele transferate spre SJU Baia Mare. La locul accidentului se află și un medic al Serviciului Județean de Ambulanță, alături de echipajele de intervenție SMURD. SJU Baia Mare este pregătit să prea răniții dacă situația o va impune”, a spus Sorina Pintea.

Un autobuz cu aproximativ 50 de pasageri a fost implicat luni într-un accident, în localitatea Vadul Izei din județul Maramureș, intrând în coliziune cu un autocamion, a informat IGSU.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Maramureș s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție.

O singură persoană a fost încarcerată, aceasta fiind conștientă și cooperantă, însă s-a reușit descarcerarea și a fost predată echipajului de prim-ajutor SMURD.

Au fost alertate pentru intervenția la fața locului un echipaj de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială de transport victime multiple și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță.

Totodată, potrivit IGSU, până în acest moment au fost raportate de la fața locului 13 persoane rănite, dintre care două prezintă traumatisme multiple.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult