Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Autocar polonez cu 47 de copii, implicat într-un accident de circulaţie la Câlnic

Autocar polonez cu 47 de copii, implicat într-un accident de circulaţie la Câlnic

scris de A.P.
20 afisari

Un autocar cu 47 de copii din Polonia a fost implicat, marţi, într-un accident în lanţ produs pe DN 1, între Sebeş şi Sibiu, în apropierea localităţii Câlnic din judeţul Alba. Cincisprezece copii şi un adult din autocar au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, însă niciunul nu a fost rănit grav.

Autocar polonez implicat in accident (foto:adevarul.ro)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Florin Zecheru, a declarat că 15 copii din autocarul implicat în accidentul produs între Sebeş şi Sibiu, în apropierea localităţii Câlnic din judeţul Alba, şi unul dintre adulţii însoţitori au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, însă niciunul dintre aceştia nu este rănit grav.

Zecheru a spus că cei mai mulţi dintre copii au suferit echimoze la faţă, după ce s-au lovit de scaune, în momentul accidentului. Potrivit sursei citate, cei 15 copii şi adultul transportaţi la spital vor fi supuşi unor investigaţii medicale amănunţite. Zecheru a spus că la locul accidentului au intervenit cinci ambulanţe şi un echipaj SMURD, circulaţia în zonă fiind blocată pe un sens.

Potrivit sursei citate, în autocarul polonez se aflau 47 de copii, cu vârste de până la 14 ani, şi şapte persoane adulte care îi însoţeau. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, că un autocar înmatriculat în Polonia, în care se aflau aproximativ 20 de copii, a intrat într-un trailer care oprise şi îşi aprinsese luminile de avarie.

În urma impactului, un autoturism înmatriculat în Ungaria a lovit autocarul în spate. Luminiţa Prodan a spus că accidentul este cercetat de poliţiştii rutieri. Din primele cercetări reiese că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, care nu a păstrat distanţa faţă de trailerul care circula în faţa sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult