Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Averea primarilor. Vezi cât pământ au noii moşieri

Averea primarilor. Vezi cât pământ au noii moşieri

scris de Doru Dragomir
0 afisari

Glasul pamantului a patruns navalnic in sufletul romanilor, fiind singurul bun real, care nu se invecheste si nu-si pierde niciodata valoarea, parafrazandu-l pe Ion al ui Rebreanu. Pamantul pare sa fie dezideratul tuturor romanilor si, mai ales, al demnitarilor, daca analizam declaratiile lor de avere.

TOPUL primarilor, in functie de suprafetele de teren

Econtext a realizat o analiza asupra proprietatilor imobiliare detinute de primarii din orasele resedinta de judet ale Romaniei. In total, cei 42 de primari au 118,44 hectare de teren, ceea ce ar insemna 2,82 hectare/primar.

Pe primul loc in topul primarilor dupa suprafata de teren detinuta se afla edilul Timisoarei. Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, are cea mai intinsa suprafata de pamant (intravilan si extravilan) dintre toti primarii analizati. Ciuhandu are 27,58 de hectare de teren (275.820 metri patrati, mai exact). Totusi, cea mai mare parte a acestui teren este extravilan.

La polul opus, sunt noua primari care nu detin nici o palma de teren. Sau, cel putin, asa si-au completat declaratiile de avere. In ceea ce priveste primarii care au pamant, cea mai mica suprafata este detinuta de nimeni altul decat primarul Constantei. Radu Mazare detine o cota de 4,16% din doua terenuri, ambele situate in intravilanul municipiului Bucuresti.

Dar iata topul primarilor, dupa suprafetele de teren pe care le detin:This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult