Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Avionul pilotat de miliardarul român Dan Petrescu s-a prăbușit la Milano

Avionul pilotat de miliardarul român Dan Petrescu s-a prăbușit la Milano

scris de Șt. C
207 Afisari

Opt persoane, între care și un copil, au murit ieri în urma prăbușirii avionului în care se aflau, la scurt timp după ce acesta decolase de pe aeroportul din Milano. Aeronava era pilotată de miliardarul român Dan Petrescu.

Accidentul de la Milano ar fi putut fi și mai dezastruos dacă aeronava s-ar fi prăbușit peste unul dintre blocurile de locuințe din împrejurimi sau dacă în clădirea aflată în renovare ar fi existat muncitori la lucru, așa cum se întâmplă în cursul săptămânii. Toți pasagerii au fost identificați. Avionul de mici dimensiuni era pilotat chiar de proprietar, de Dan Petrescu, un om de afaceri miliardar român, cu dublă cetățenie germană. La bord se aflau soția sa, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul loc de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la Munchen, și, de asemenea, cu dublă cetățenie. Familia se îndrepta spre vila lor din Insula Sardinia, de la Olbia, unde aștepta mama lui Petrescu, în vârstă de 98 de ani. La bord se mai afla un tânăr canadian și o familie italiano-franceză, cu un copil de un an și bunica acestuia. Încă nu se cunoaște cauza accidentului. Mai multe informații se pot obține abia după ce se va analiza cutia neagră a avionului.

Avionul în care se afla miliardarul Dan Petrescu s-a prăbuşit brusc de la 2000 de metri, la ora 13.15.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, decolase de pe Aeroportul Linate din Milano cu destinaţia Olbia şi, după o tură de aeroport, la trei minute de la decolare, s-a prăbuşit brusc de la o altitudine de aproximativ 6.000 de picioare (cam 2.000 de metri) în zona Via Marignano, pe clădirea în care nu se aflau din fericire persoane. Martorii care locuiesc într-o clădire la aproximativ 200 de metri de locul tragediei au spus că au auzit un zgomot ciudat şi apoi o bubuitură, s-au uitat pe fereastră şi au văzut o minge de foc. Flăcări şi fum s-au degajat din clădire, iar câteva vehicule parcate de-a lungul străzii au luat foc, spun martorii citaţi de Reuters, însă nu au fost raportate alte victime. La faţa locului au acţionat numeroase echipaje de pompieri, poliţişti şi carabinieri. Salvatorii au descris imagini îngrozitoare de pe locul dezastrului.

Conform site-ului flightradar24.com, anterior, pe 30 septembrie, avionul înmatriculat YR-PDV, efectuase un zbor pe ruta Bucureşti-Milano.
Producătorul Pilatus susţine că modelul PC-12 s-a dovedit a fi cel mai versatil avion de afaceri din lume. Este propulsat de un motor Pratt & Whitney PT6 turboprop şi poate transporta până la 9 pasageri. Are o viteză de croazieră de 528 km/h, o autonomie de peste 3.000 de kilometri şi un plafon maxim de zbor de 10.000 de metri. Preţul de listă al unui PC-12 este de 4,05 milioane de dolari, dar în versiunea „Executive” acesta poate creşte până la 4,8-5 milioane de dolari.
Miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia acestuia, Dorotea Petrescu Balzat (65 de ani) şi fiul lor, Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani, se numără printre victimele accidentului aviatic de duminică din apropiere de Milano, soldat cu opt decese, informează Corriere della Sera.
Potrivit publicaţiei citate, celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, soţia sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, fiica de 34 de ani a fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu, şi fiul lor, Raphael, născut la Milano, pe 16 ianuarie 2020.
În tragedie s-a stins şi Miruna Anca Wanda Lozinschi, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline şi bunica lui Rafael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, de 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Stefan Petrescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS