Acasa Actualitate-InternaInvestigatii BAC 2014 – Arad: Doi inspectori și o profesoarǎ suspectați de fraudǎ

BAC 2014 – Arad: Doi inspectori și o profesoarǎ suspectați de fraudǎ

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Doi inspectori şcolari şi o profesoară din Arad au fost ridicaţi de procurori, în noaptea de duminică spre luni, fiind suspectaţi că au primit mită pentru a ajuta absolvenţi de liceu să promoveze bacalaureatul.

BAC 2014 - Arad: Doi inspectori și o profesoarǎ suspectați de fraudǎ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au descins la locuinţele a doi inspectori şcolari şi la domiciliul unei profesoare, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenţă la bacalaureat, după ce suspecţii ar fi primit bani în schimbul promisiunii că vor ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze examenul. Conform mediafax, procurorul de caz Codrin Gavra a declarat corespondentului că cercetările au început în urma unui denunţ, iar SRI a sprijinit această anchetă. Astfel, în urma percheziţiilor domiciliare făcute la cei trei suspecţi, procurorii au ridicat câteva mii de euro şi liste cu nume, care ar fi ale unor absolvenţi de liceu ce ar fi plătit ca să promoveze examenul.

“Din informaţiile existente rezultă că cei trei au promis că vor facilita obţinerea notelor de trecere la bacalaureat”, a spus procurorul Codrin Gavra. Printre suspecţi se numără inspectorul şcolar general adjunct Mihai Spânu. Procurorii i-au ridicat pe cei trei pentru audieri, urmând să decidă dacă aceştia vor fi reţinuţi pentru 24 de ore. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihai Spânu, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, inspectorul şcolar Simona Crîsnic şi profesoara Lavinia Biţ ar fi primit de la elevi între 300 şi 500 de euro pentru a-i promova bacalaureatul. Sursele citate mai spun că în urma percheziţiilor din locuinţele acestora au fost ridicaţi aproximativ zece mii de euro şi liste cu nume ale unor absolvenţi de liceu care ar fi plătit ca să promoveze examenul….

Luni, 30 iunie, va avea loc prima probă scrisă a bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei. Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult