Acasa Actualitate-InternaInvestigatii BACALAUREAT 2012: Patru profesori reţinuţi pentru luare de mită

BACALAUREAT 2012: Patru profesori reţinuţi pentru luare de mită

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cei patru profesori din judeţul Ialomiţă au fost reţinuţi pentru ca au primit bani de la elevi să intervină pe lângă membrii comisiilor de evaluare de la bacalaureat, pentru ca absolvenţii să promoveze examenul.

Patru profesori din Ialomita au cerut si primit mita la examenul de BAC 2012 (foto:arena.md)

Cei patru profesori, Stere Sorin, Nica Balaciu, Dinu Marius Răzvan şi Manea Cristian, care au fost membri în comisia de examinare a centrului organizat în cadrul Grupului Şcolar „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia, au pretins şi primit bani de la elevi, pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, pentru ca elevi în cauză să obţină note de promovare a examenelor. Aceştia au fost reţinuţi sub acuzaţiile de de luare de mită şi trafic de influenţă, fiind duşi în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, potrivit mediafax.

Primele informaţii în acest caz, arată că profesorii au intervenit în acordarea notelor în cazul a zece elevi. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, profesor Otilia Dumitru, a declarat că procurorii au solicitat Inspectoratului deciziile de numire în centrele de examinare a celor patru dascăli. Unul dintre cadrele didactice reţinute, Manea Cristian, a candidat din partea Partidului Ecologist Român la Consiliul Judeţean Ialomiţa, în timp ce Nica Balacu a fost numită recent director al unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult