Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Bătălia de Focşani. Patru persoane au murit (video)

Bătălia de Focşani. Patru persoane au murit (video)

scris de C.S.
23 afisari

Patru persoane din Focşani au murit, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unei bătăi între membrii unei familii de romi, victimele – trei bărbaţi şi o femeie – fiind lovite cu topoare, cuţite şi bâte. Primarul din Focşani, Cristian Misăilă, a declarat pentru News.ro că acest conflict, care a avut loc pe stradă, este cel mai sângeros din ultimii 20 de ani şi că nu putea fi prevenit întrucât „nu se poate pune câte un poliţist la uşa fiecăruia”. Şase suspecţi au fost prinşi de poliţişti şi sunt audiaţi, în timp ce alţi doi sunt în continuare căutaţi.

Primarul din Focşani: Cei implicaţi în conflictul cu topoare au mai provocat scandaluri, dar nu de asemenea amploare

Primarul din Focşani, Cristian Misăilă, a declarat, miercuri, pentru News.ro că în conflictul în urma căruia patru oameni au fost ucişi sunt implicaţi membrii unei familii de romi care au mai provocat scandaluri, însă niciodată atât de violente. Primarul spune că acest conflict – în care au fost folosite topoare, bâte şi cuţite – este cel mai sângeros din ultimii 20 de ani şi că nu putea fi prevenit întrucât „nu se poate pune câte un poliţist la uşa fiecăruia”.

”Este un incident cu totul neprevăzut, un incident fără precedent în municipiul Focşani, o răfuială între membrii unor familii de romi. Din păcate, acest condlict s-a soldat cu decesul a patru cetăţeni. Din informaţiile pe care le am, scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, a fost un conflict spontan, care acum este sub cercetarea anchetatorilor. Au fost deja prinse mai multe persoane, care acum se află la Parchet”, a afirmat primarul.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, cei implicaţi au avut conflicte şi în trecut: ”Din informaţiile pe care le deţin, au mai avut conflicte, nu pe teritoriul municipiului, s-au mai răfuit cu diverseocazii, la anumite târguri din zona Vidra, dar nu de asemenea amploare. În familiile de romi, având in vedere legile lor interne, se mai întâmplă asemenea răfuieli, dar care nu au degenerat niciodată în asemenea tragedie”, a spus Misăilă.

Primarul susţine că locuitorii din Focşani nu trebuie să se simtă în pericol, conflictul din noaptea de marţi spre miercuri fiind „doar o dispută din cadrul unei familii, fără a atenta la cetăţenii de pe stradăŢ.

”A fost totul foarte rapid,  5-10 minute a durat tot conflictul, apoi agresorii au fugit, dar au fost prinsi rapid. Nu sunt probleme în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii oraşului, care trebuie să se simtă în siguranţă. Mai mult de a suplimenta patrulele de poliţişti pe străzile din Focşani nu aveam ce face, nu putem pune câte un poliţist la uşa fiecăruia”, a adăugat Misăilă.

Soţ, soţie, fiu şi fratele soţului sunt cele patru victime ale celui mai sângeros conflict petrecut noaptea trecută la Focşani. Dacă bărbaţii au murit în jurul orei 1, după ce au fost loviţi cu bâte şi cuţite, femeia a fost declarată decedată la spital în jurul orei 4.30, după ce fusese, la rândul său, înjunghiată. Unul dintre autori, ), de 47 de ani, a declarat pentru Ziarul de Vrancea, cum s-ar fi petrecut lucrurile. „Am dat şi eu cu ce am putut. Şi eu şi băiatul ăsta. Am dat cu o rangă şi cu o bâtă din aceea, de cioban. Am avut şi cuţit. Am dat şi cu cuţitul. L-am tăiat pe ăla la gât, am dat şi cu cuţitul în ea (… ) mai este unul, tot eu l-am tăiat şi pe ăla. Bine că trăieşte femeia, să aibă grijă de copii”, este declaraţia lui Mustafa Argint.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că scandalul ar fi pornit de la o femeie care şi-a părăsit bărbatul pentru un altul. Victimele sunt o femeie de 44 de ani, soţul acesteia, copilul celor doi şi fratele soţului. O tânără de 22 de ani, însărcinată in 12 săptămani, a fost rănită uşor în incident şi a ajuns la Spitalul Judeţean Focşani, dar a refuzat internarea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vrancea, şase din opt suspecţi în acest caz au fost prinşi şi sunt audiaţi, miercuri, la Parchet, iar ceilalţi doi sunt căutaţi de poliţişti, fiind instituite filtre în tot judeţul.

Patru persoane au murit, în urma unei bătăi cu furci şi cu topoare între membrii a două grupări interlope din Focşani

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, incidentul a izbucnit în jurul orei 00.30, pe strada Gheorghe Doja din Focşani, între membrii a două grupări interlope, pe fondul consumului de alcool şi cel mai probabil din cauza unor neînţelegeri mai vechi.

În conflictul izbucnit între cele două grupări – una dintre ele cunoscută sub numele Mustafa – au fost folosite furci şi topoare.

Trei bărbaţi au fost loviţi cu topoarele şi au decedat pe loc, în timp ce o a patra persoană, o femeie, a fost preluată de medici şi transportată la Spitalul Judeţean din Focşani, având o plagă înjunghiată. Femeia, în vârstă de 44 de ani, a decedat la scurt timp, la unitatea medicală.

Conform sursei citate, doi dintre agresori au reuşit să fugă cu un autoturism şi au fost prinşi de poliţişti în localitatea Dumbrăveni, iar alţi cinci bărbaţi implicaţi în conflict au fost ridicaţi de către anchetatori de acasă sau din trafic şi duşi la Parchet, unde sunt audiaţi miercuri dimineaţă. De asemenea, alte cel puţin două persoane sunt căutate şi ar urma să fie duse la Parchet pentru a fi audiate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea a precizat că pentru prinderea suspecţilor poliţiştii şi jandarmii fac filtre în tot judeţul.

Poliţiştii spun că este cel mai grav incident produs în ultimii 20 de ani în Focşani.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult