Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Batrani cu casele vandute si abandonati in strainatate

Batrani cu casele vandute si abandonati in strainatate

scris de Ziua Veche
10 afisari

.Mai multe persoane au fost retinute de politisti in Ploiesti pentru infractiuni economice cu prejudiciul de peste 300.000 de euro dupa ce vindeau casele unor batrani singuri si senili.

Persoanele retinute actionau intr-o grupare care vindea imobilele din proprietatea mai multor persoane varstnice, fara rude apropiate si avand discernamant diminuat. Imobilele erau vandute cu documente false sau reale obtinute in mod fraudulos, contracte de inchiriere si contracte de imprumut. Din cercetarie efectuate pana acum de politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a rezultat ca dupa ce imobilele victimelor erau vandute fara stiinta lor, o parte din acestea erau duse de membrii retelei in state din Europa de Vest unde erau abandonate fara documente si fara bani. Una din aceste victime este declarata si in prezent disparuta. In cursul zilei de joi au fost efectuate 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Prahova iar 18 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T Ploiesti. La perchezitii au fost gasite si ridicate multe documente incriminatorii ce vor constitui mijloace de proba, mai multe calculatoare folosite la falsificarea unor documente si mari sume de bani. Urmeaza ca persoanele ce vor fi retinute de procuror sa fie prezentate cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile la Tribunalul Prahova pentru savarsirea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS