Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Gigi a dat cu subsemnatul la Parchet

Gigi a dat cu subsemnatul la Parchet

scris de Ziua Veche
1 afisari

George Becali si-a petrecut ziua de joi dand cu subsemnatul la Parchetul Inaltei Curti, in dosarul in care a fost acuzat anul trecut de savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre Agentia Nationala de Integritate. Europarlamentarul a fost audiat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica. Initial, dosarul penal s-a aflat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, insa datorita faptului ca George Becali a devenit europarlamentar cauza a fost declinata in favoarea Parchetului Inaltei Curti. Dosarul penal este urmarea sesizarii ANI, care a constatat ca Becali nu si-a mentionat suma de 2.000.000 euro obtinuta din vanzarea unui teren firmei McDonalds, in declaratia de avere depusa atunci cand s-a inscris in cursa pentru Parlamentul European. Descoperirea a fost facuta de presa, ca urmare a  confirmarii tranzactiei imobiliare de catre un manager al firmei mai sus amintite.

Inspectorii de integritate ai ANI au sesizat Parchetul intrucat au depistat “indicii privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 292 Cod penal, constand in faptul ca domnul BECALI GEORGE nu a mentionat in declaratia de avere datata 08.04.2009 instrainarea unui teren intravilan situat in localitatea Pipera, catre firma „McDonalds România”, iar procentele actiunilor detinute de semnatar, mentionate in declaratia de interese datata 08.04.2009, potrivit articolului citat, nu corespund realitatii, avand in vedere prevederile art. 11, alin 3) din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate. Daca va fi trimis in judecata si gasit vinovat, Becali risca amenda penala sau pana la trei ani de inchisoare.Surse avizate ne-au declarat ca intr-o atare varianta, europarlamentarul nu va putea beneficia de imunitate, intrucat fapta este anterioara mandatului sau si nu este comisa in legatura cu functia pe care o detine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult