Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Beizadeaua Covei judecata in libertate

Beizadeaua Covei judecata in libertate

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Iustin Covei, fiul unui judecator craiovean, impreuna cu un grup de zece persoane, alaturi de care este judecat pentru fraude bancare, va fi judecat in libertate, a decis luni Tribunalul Bucuresti. Astfel, masura arestarii preventive a fost inlocuita in cazul tuturor cu interdictia de a parasi localitatea. Alte interdictii impuse de judecatori sunt sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme. Inculpatii nu vor avea voie sa ia legatura intre ei sau cu martorii. In cazul incalcarii acestor obligatii, cei 11 ar urma sa fie din nou arestati preventiv. Procurorii DIICOT au contestat aceasta decizie, recursul urmand sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala i-au trimis in judecata, in 8 martie, pe Iustin Covei – zis Pralea sau Copilu, Jean Marin Mihaila – zis Marius, Dragos Dumitrescu – zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Barca – zis Mita, Andrei Sandu, Marius-Francisc Danca, Petrel Halanei, Sergiu-Nicusor Dumitriu, Eman Vatamanita, Ionel Tranca – zis Bizu sau Hermano, Ionel Calin – zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan – zis Fulgerica, Alin Andrei Sosa, Sorin Costel Buruiana, toti in stare de arest preventiv. Totodata, sunt judecati, in stare de libertate, Ionut Laurentiu Tuta – zis Ionica, Mihai Adrian Tastea – zis Tuc si Tudor Rada.

Cei 18 sunt acuzati de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice – fabricarea si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate, accesul fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica. Potrivit DIICOT, cercetarile efectuate in cauza au conturat existenta, pe raza municipiului Craiova, a patru grupari infractionale, cu legaturi intre ele, care isi derulau activitatea infractionala atat in Romania, cat si in strainatate.

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe un autoturism Ferrari 360 Modena F131ABE, un autoturism Audi A4, un autoturism Audi TT Quatro, un autoturism Mercedez Benz C200 Kompressor, un BMW 525, un BMW 765, un Volkswagen, un Bentley Continental GT si un autoturism AUDI Q7. De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 34.000 de euro, 9.000 de lire sterline, 1.870 de dolari si 26.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult