Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria

Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria

scris de M.A.
2 afisari

Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria. 62 de persoane au fost conduse la sediile poliţiei, iar 16 suporteri au primit interdicţie.

Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria

Bilanţul Jandarmerie după meciul România-Ungaria

Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7.300 lei, în urma meciului de fotbal dintre România şi Ungaria, care s-a desfăşurat vineri seară la Bucureşti, transmite Agerpres. Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că 16 persoane au fost conduse la sediul secţiei Poliţiei T.F. 10, fiind dispusă împotriva lor măsura de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal pentru o perioadă de un an.

Potrivit acestuia, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7.300 lei, pentru provocare şi participare la scandal, aruncarea cu obiecte în direcţia altor persoane, nerespectarea măsurilor de ordine pentru desfăşurarea manifestărilor sportive şi pentru aducerea de ameninţări la adresa forţelor de ordine.

Colonelul Olaru a menţionat că pe timpul defluirii, după încheierea partidei de fotbal, efectivele DGJMB au depistat în zona Stadionului Dinamo un număr de 41 de persoane care aveau asupra lor diverse obiecte contondente şi materiale incendiare. Persoanele au fost interceptate şi conduse la Secţia 12 de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale.

El a menţionat că a fost înregistrat inclusiv un eveniment de consum de droguri, persoana respectivă fiind cetăţean român.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, vineri, în jurul orei 18,00, pe timpul deplasării suporterilor unguri sosiţi în Gara de Nord, la intersecţia Şos. Iancului cu Şos. Mihai Bravu, un grup de susţinători ai Naţionalei României aflaţi în zonă au aruncat cu pietre asupra coloanei de autobuze, spărgând geamul unuia din acestea.

Efectivele de jandarmi au reţinut un suporter român din rândul celor care au aruncat cu pietre, acesta fiind condus la sediul Secţiei 12 Poliţie în vederea întocmirii actelor premergătoare începerii urmăririi penale pentru distrugere.

De asemenea, înaintea meciului de fotbal, efectivele de jandarmi aflate pe Şos. Pantelimon, zona Baicului, au fost atacate cu pietre de mai mulţi suporteri români. Au fost reţinute trei persoane, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amendă pentru provocare şi participare efectivă la scandal.

Colonelul Olaru a adăugat că, în arena sportivă, efectivele de ordine s-au confruntat atât cu suporterii unguri, cât şi cu cei români. Astfel, prin dispoziţia prefectului Capitalei, jandarmii au intervenit pentru evacuarea suporterilor români aflaţi în peluza II.

Potrivit şefului Jandarmeriei, a fost „dejucată” totodată intenţia unor suporteri români, fani ai diferitelor echipe de fotbal din Capitală, de a se întâlni pe traseu, la finalul meciului de fotbal, pentru a se confrunta.

„Am dejucat intenţia suporterilor rapidişti, stelişti sau dinamovişti în a se întâlni pe traseu, după terminarea partidei, şi a-şi organiza confruntări. În zona Clubului Dinamo, am reţinut 41 de persoane care erau pregătite cu bâte, lanţuri şi peste 16-20 de cocktailuri Molotov, pe care doreau să le arunce în mijloacele de transport ce se întorceau de la arena sportivă. Aceştia au fost conduşi la secţia de poliţie, iar împotriva lor se efectuează cercetările legale”, a precizat Olaru.

El a menţionat că Jandarmeria şi-a atins obiectivele stabilite în privinţa desfăşurării meciului de fotbal dintre România şi Ungaria, pregătindu-se pentru acest eveniment cu câteva săptămâni înainte, cunoscându-se atitudinea „extrem de violentă” a unor grupuri de suporteri unguri.

Conform şefului Jandarmeriei, niciun cetăţean al Capitalei nu a suferit vreo vătămare corporală.

Doi jandarmi au fost răniţi, unul în urma unei confruntări din centrul Capitalei cu suporterii unguri, iar altul în incidentele cu fanii români. Cel dintâi are o afecţiune în zona umărului, dar nefiind în stare gravă nu se mai află internat în spital, iar cel de-al doilea are un traumatism facial, dar este în stare stabilă la Spitalul Pantelimon.

Colonelul Olaru a mai informat că asupra suporterilor unguri au fost găsite foarte multe materiale pirotehnice, iar cei care au venit cu trenul în România au abandonat o parte din acestea în vagoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult