Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Bivolaru-MISA cere 30.000 euro statului roman pentru ca a fost persecutat inainte de 1989

Bivolaru-MISA cere 30.000 euro statului roman pentru ca a fost persecutat inainte de 1989

scris de Ziua Veche
3 afisari

Liderul spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, le cere judecătorilor să oblige statul să-i plătească 30.000 de euro pentru prejudiciile pe care le-ar fi suferit în timpul comuniştilor. Din localitatea suedeză Karlskrona, Bivolaru a trimis o scrisoare Tribunalului Bucureşti prin care cere să fie despăgubit pentru că ar fi fost deţinut politic pe vremea lui Ceauşescu, informează Adevărul.


„În perioada regimului comunist am fost arestat, torturat, discreditat moral şi mi s-au adus acuzaţii pe nedrept-acestea din urmă constituind baza condamnărilor pentru infracţiunile de drept comun la care am fost supus şi care, în realitate, erau un paravan pentru exercitarea împotriva mea a opresiunilor politice”, s-a plâns Bivolaru.

El cere câte zece mii de euro pentru fiecare măsură luată de judecătorii comunişti împotriva sa: două sentinţe de condamnare cu închisoarea şi o decizie de internare forţată la spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare.

Bivolaru povesteşte că a intrat în vizorul Securităţii în 1971 din cauza corespondenţei pe care o avea cu Mircea Eliade: „În scrisorile pe care mi le-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos şi chiar mă invitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile care prezentau interes pentru mine şi care aveau legătură cu spiritualitatea”.

Adevărata persecuţie, potrivit lui Bivolaru, ar fi început în anul 1980 şi ar fi avut legătură cu „Meditaţia Transcedentală” (MT). Iniţiatorul grupării MT, cetăţeanul francez de origine română, Nicolae Stoian, l-ar fi rugat să coordoneze mişcarea după plecarea sa din ţară.

În 1982, Nicolae Ceauşescu a cerut desfiinţarea Institutului de Cercetări Psihologice şi Pedagogice, iar în acelaşi an Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport a interzis „organizarea şi funcţionarea oricăror forme de yoga şi de karate”. Astfel, MT a devenit ilegală, iar Bivolaru a ajuns pentru Securitate „cel mai periculos om din România”.

La 17 aprilie 1984, Securitatea l-a prins în flagrant pe Bivolaru în timpul unei întruniri la care participau 17 persoane. La un moment dat şi-a făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, dar, după ce a fost legitimat, acesta a dat mai multe declaraţii despre Bivolaru, pe care l-a caracterizat ca având „o influenţă nocivă asupra celorlalţi membri ai grupului”. Mai mult, Gelu Voican Voiculescu şi-a permis atunci să critice Securitatea, apreciind că „efectul de surpriză a fost ratat, descinderea având loc prea devreme”.

Gelu Voican Voiculescu a negat că ar fi fost informator al Securităţii şi a susţinut că, prin declaraţiile sale, a încercat să-l ajute pe Bivolaru „aruncându-l în derizoriu”.

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, a fugit din România în aprilie 2005 după ce anchetatorii deschiseseră mai multe dosare penale pe numele său pentru diverse infracţiuni, printre care trafic de persoane şi raporturi sexuale cu minore. Într-un dosar, Guru a fost achitat. Bivolaru a obţinut azil politic în Suedia, deşi în România este dat în urmărire generală.

Articolul integral aici

4 comentarii

M_D_L 30-05-2010 - 09:16

Asta este explicatia.
Studentii strag chiulul la practica din spitale, cursurile predate sunt apatoase, exigenta la examene a disparut total de cand se intra la facultate cu buletinul si cu diploma de bacalaureat.

Recomandati antibiotice in cantitate dubla (tripla,…), nu in doze homeopatice. De cand cu globalizare si Grupul Bildenberg, nici antibioticele nu se mai recomanda in dozele necesare, ca sa nu-si faca efectul si sa scada populatia globului.
Combinati antibioticele. Eu am scapat de multe infectii nasoale luand eritromicina + rifampicina, sau cu alte combinatii. Decat sa luati antibiotice de import in cantitate insuficienta, pentru ca sunt extrem de scumpe si nu va ajung banii, mai bine sa luati in doza mare antibiotice romanesti. Sa incercati si cu rifampicina, care desi este un tuberculostatic, va poate scoate din rahat in multe situatii. Este buna si la infectii renale cronice, atunci cand medicamentele standard recomandate pentru asa ceva nu dau rezultate.

Sa retineti ca la noi antibioticele nu se iau in doza necesara, de asta par sa nu mai aiba efect.

caramache 30-05-2010 - 15:08

„Recomandati antibiotice in cantitate dubla (tripla,…), nu in doze homeopatice. De cand cu globalizare si Grupul Bildenberg, nici antibioticele nu se mai recomanda in dozele necesare, ca sa nu-si faca efectul si sa scada po[cenzurat]tia globului.
Combinati antibioticele. Eu am scapat de multe infectii nasoale luand eritromicina + rifampicina, sau cu alte combinatii. Decat sa luati antibiotice de import in cantitate insuficienta, pentru ca sunt extrem de scumpe si nu va ajung banii, mai bine sa luati in doza mare antibiotice romanesti. Sa incercati si cu rifampicina, care desi este un tuberculostatic , va poate scoate din rahat in multe situatii. Este buna si la infectii renale cronice, atunci cand medicamentele standard recomandate pentru asa ceva nu dau rezultate.” sfatuieste felcerul doftor ing. Madular_De_Labelar
Si zi asa Medelica ca esti pricipit si in ale doftoriei felceresti unde mai vrei sa scoti o para cu sfatul felcerului Masdular_De_Labelar ca esti doar polikakafikat si felcer enjeniar multilateral dezvoltat de alcool intoxicat si la laba nedezinfektat.
P.S.
Am retinut ca esti plin de infectii nasoale de care iti este rusine sa recunosti ca erau vaginal anale.
Vezi ce ti s-a intimplat daca cu Rugol ai dat?

M_D_L 30-05-2010 - 15:36

Eu le-am dat cititorilor un sfat util, nu bat campii ca tine. In vremurile astea, cand banii sunt putini si nu mai beneficiem de asistenta medicala completa prin asigurarile de sanatate, daca nu stii sa te tratezi si singur, sa citesti la biblioteca sau pe Internet, e de belea. Vezi si tu cati mor cu zile prin spitale.

znupii 31-05-2010 - 10:06

Bine de stiut inainte sa ne internam intr-un spital din Romania !
http://www.znupii.ro/sfaturi-practice-despre-cum-sa-iesi-viu-dintr-un-spital-din-romania.html

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult