Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Blejnar confirmă verificarea conturilor din Elveţia

Blejnar confirmă verificarea conturilor din Elveţia

scris de M.A.
3 afisari

„Am identificat 12 persoane cu depozite de peste 50 de milioane de euro în Elveţia”, a declarat şeful ANAF, la ProTV. De asemenea, Sorin Blejnar a confirmat existenţa a 80.000 de răspunsuri de la instituţiile financiare din Europa.

Seful ANAF Sorin Blejnar

„Vă dau un exemplu. De dată recentă am primit de la elveţieni o listă cu mai multe persoane care au realizat dobânzi pe conturile din Elveţia. Am făcut aşa o selecţie. Am 12 persoane unde eu estimez că au venituri de vreo 50-60 milioane de euro în Elveţia, pentru care primesc dobânzi, în Elveţia”, a spus Blejnar la emisiunea „După 20 de ani”, transmite Realitatea Tv. Şeful ANAF nu a dat nume, a precizat doar că este vorba de oameni de afaceri şi nu de persoane angrenate în politică. Blejnar a spus că vor urma verificări, iar dacă se va dovedi că sumele nu sunt obţinute legal se vor impozita cu 16% şi, acolo, unde este cazul, va fi sesizat Parchetul. „Au cont în Elveţia. Nu ştim dacă l-au declarat sau nu l-au declarat. Nu ştiu dacă au declarat veniturile din dobânzi încasate din Elveţia la Fiscul din România. Noi am primit de dată recentă aceste informaţii tocmai ca răspuns la preocupărilor noastre permanente de a ne face o bază de date pentru a putea impozita aceste persoane fizice care au realizat venituri şi să vedem dacă le-au şi declarat statului român”, a explicat Blejnar.

„ANAF a primit de la autorităţile fiscale europene 80.000 de informări cu privire la veniturile din dobânzi realizate de către persoanele fizice române în ţările membre UE şi în Elveţia. Verificările sunt în plin proces de derulare, nu facem procese de intenţie. În cazul în care nu sunt declarate Fiscului din România, vor plăti cu vârf şi îndesat”, a spus şi Andreea Paul Vass, în exclusivitate la Realitatea TV. Întrebată când au venit aceste informări, Vass a precizat că „în aceste zile”.

3 comentarii

u s 13-03-2011 - 18:53

Si ce drept ar avea sa se atinga de dobanzile facute afara? Conteaza doar daca banii facuti in tara si care ar fi fost eventual transferati, au fost facuti pe cai legale. Rahatul de stat roman nu are nici un drept sa pretinda ceva pentru banii facuti afara.

Aolica 13-03-2011 - 20:11

DE AIA HU(HU)LESTI PEDELISTII???
Eh, acu sa vad pe unde-ti scoti camasa Huhule!
Pai cu toate picasourile, tonitzele si icoanele vechi…
Crezi ca o sa-ti mearga?

Ciu Huhu 13-03-2011 - 21:01

Aolica esti tare dus cu pluta. la fel ca jegurile portocalii-basiste-pedeliste-securiste!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult