Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Blestemul de la Flotila Aeriană 71 Câmpia Turzii în aer şi pe pământ

Blestemul de la Flotila Aeriană 71 Câmpia Turzii în aer şi pe pământ

scris de Cristian Vultureanu
20 afisari

Soţiile a doi foşti piloţi de vânătoare  care şi-au găsit sfârşitul în accidente aviatice, produse în apropiere de Câmpia Turzii, au murit într-un groaznic accident de circulaţie. Iuliana Popa şi Ileana Chiriţă au fost implicate joi într-un grav accident de circulaţie produs pe DN1, în zona localităţii prahovene Cornu.

Ileana Chiriţă

Cele două femei veneau de la Bucureşti şi se îndreptau către Cluj, însă nu au mai apucat să ajungă acasă. Viaţa le-a fost curmată de Nicolae Cerneşteanu, un şofer de 67 de ani din Baia Sprie, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, izbindu-se frontal de autoturismul lor. Claudia Chiriţă, aflată la volanul autoturismului Nissan, precum şi celălalt şofer, au murit pe loc. Iuliana Popa, aflată în dreapta prietenei sale, a fost transportată la spital, dar a decedat câteva ore mai târziu.

Ileana Chirita la inmormantarea sotului

Iuliana a fost soţia căpitan-comandorului Sorin Popa, care a murit în septembrie 2003, după ce avionul MIG 21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbuşit, nereuşind să se catapulteze.
Căpitan-comandorul Laurenţiu Chiriţă, soţul şoferiţei decedate a murit anul trecut, într-un accident aviatic, după ce un alt MIG 21 Lancer a căzut pe un câmp, în noiembrie 2010 în apropiere de Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, lângă comuna Călăraşi.

Groaznicul accident de pe DN1

Din primele informaţii ale poliţiei, şoferul unui autoturism marca Renault care se deplasa pe direcţia Ploieşti-Braşov a adormit la volan şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism Nissan care se deplasa regulamentar pe celălalt sens de mers. Ambii şoferi au decedat. O a treia victimă, care se afla în Nissan, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti

Poliţiştii spun că cele două femei au murit nevinovate şi că întreaga vină o poartă celălat şofer care se pare era cardiac. În maşina lui au fost găsite multe medicamente de inimă. Martorii spun că şoferul care a intrat pe contrasens nu a frânat şi nici nu a încercat să redreseze autoturismul.

Plutonierul adjutant Ileana Chiriţă a fost soţia căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae „Kiru” Chiriţă, unul dintre cei mai experiementaţi piloţi ai Forţelor Aeriene Române. Aflat la manşa unui aparat de zbor MIG 21 LanceR, el s-a prăbuşit în 1 noiembrie 2010 la Călăraşi, în judeţul Cluj. Avionul cu dublă comandă, în care se mai afla şi căpitan-comandorul Sorin Avram, s-a prăbuşit pe un câmp, la aproximativ 8 minute de la decolare. Prăbuşirea a fost urmărită chiar din turnul de control al Flotilei 71 Aeriană Câmpia Turzii de Claudia Chiriţă, care era controlor de trafic aerian şi era de serviciu în cumplita zi. La contactul cu solul, avionul a luat foc, cei doi piloţi pierzându-şi viaţa pe loc.
Ulterior catastrofei, soţia căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae „Kiru” Chiriţă, la rândul ei cadru militar la baza militară din Câmpia Turzii, a fost înaintată în gradul de plutonier adjutant şi i-a fost oferită funcţia de operator al controlului de trafic aerian a Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii.
Procurorii clujeni au stabilit recent că accidentul aviatic s-a produs pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Astfel, o pală de vânt ar fi dus la dezechilibrarea aparatului de zbor, care nu a mai putut fi redresat, în ciuda încercărilor piloţilor. Claudia şi Laurenţiu Chiriţă aveau împreună un băieţel de 8 ani.

Iuliana Popa, era soţia fostului căpitan-comandor Sorin Popa, tot de la Flotila 71 Aerieană Câmpia Turzii, decedat pe 26 septembrie 2003, în urma unei alte tragedii aviatice. Avionul cu simplă comandă MIG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbuşit la Viişoara, judeţul Cluj, la scurtă vreme de la decolare pe fondul unor defecţiuni tehnice, raportate de pilot superiorilor săi încă de la primele minute de la decolare. Cauza oficială a accidentului a fost stabilită ulterior ca fiind dezorientarea spaţială. Căpitan-comandorul Sorin Popa avea 42 de ani.
Iuliana Popa a avut cu Sorin Popa doi copii. Fata are astăzi 25 de ani şi băiatul 22 de ani.

 

6 comentarii

Docze Silviu 15-07-2011 - 12:10

Dupa parerea mea, la o anumita varsta nu ar mai trebui sa conduci.Astfel s-ar putea evita astfel de accidente in care isi pierd viata oameni tineri si nevinovati.Ar trebui schimbata legislatia in vigoare.

Morkova Vesela 15-07-2011 - 13:46

bine, am retinut!
mai vorbim peste 40 de ani de aici inainte

Pac Pac 15-07-2011 - 13:31

Ciudat

Ciu Huhu 15-07-2011 - 13:34

Nimic nu e intimplator! reincarnarile trecute le-au adus aceste tragedii, in viata asta, reincarnarea asta, fiecaruia!

H2SO4 18-07-2011 - 02:33

poti sa mai scrii odata ce ai vrut sa zici? exprimarile tale is dezastroase…..

Ciu Huhu 18-07-2011 - 13:13

In vietile lor trecute, in reincarnari trecute au facut rau semenilor lor, poate chiar au ucis oameni, acum si-au luat pedeapsa si ele si sotii lor, NIMENI NU SCAPA NEPEDEPSIT!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult