Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Blueair şi Romstrade în atenţia DNA, firmele lui Nelu Iordache perchiziţionate

Blueair şi Romstrade în atenţia DNA, firmele lui Nelu Iordache perchiziţionate

scris de Laurentiu Banches
22 afisari

Procurorii DNA efectuază joi, 29 noiembrie, percheziţii la firmele şi Blue Air, deţinute de Nelu Iordache, într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în cazul lucrărilor la autostrada Arad – Nădlac.

Blueair şi Romstrade si patronul Nelu Iordache în atenţia DNA (foto:bzi.ro)

Ancheta DNA l-ar viza pe Nelu Iordache, deţinătorul celor două companii. Omul de afaceri ar fi cercetat pentru deturnare de fonduri privind lucrările la o autostradă, prejudiciul în cazul posibilelor fapte de corupţie ridicându-se la aproximativ şase milioane de euro. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractul cu firma Romstrade, pentru întârzierea lucrărilor pe lotul 2 al Drumului Naţional 6 pe 22 noiembrie.

Reabilitarea Lotului 2 al DN6 Alexandria – Craiova, de la km 132 + 435 la km 185 + 230, a fost câştigată, prin licitaţie, de asocierea Romstrade – Ezentis – Euroconstruct Trading 98 SRL, contractul în acest sens fiind semnat în luna ianuarie a anului trecut. Lungimea lotului de drum este de 52,8 km, iar valoarea contractului se ridică la 119,361 milioane lei fără TVA, din care 82,221 milioane lei constituie finanţarea nerambursabilă a Comisiei Europene, diferenţa până la valoarea totală fiind asigurată de la bugetul de stat. Potrivit Agerpres, durata contractului ar fi trebuit să fie de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie.

Pe 22 noiembrie, CNADNR anunţa că a decis să rezilieze contractul semnat cu asocierea SC Romstrade SRL – Monteadriano Engenharia e Construcao SA – SC Donrep Construct SRL pentru construcţia primului lot din Autostrada Nădlac – Arad pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către antreprenor. Decizia de transmitere a Înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor – în principal în ceea ce priveşte progresul înregistrat în derularea lucrărilor – dar şi referitor la alte deficienţe constatate

1 comentariu

Mariana 29-11-2012 - 13:17

Baieti de la DNA nu trebuie sa va bateti mult capul. El a folosit banii celor doua companii in interes personal. Adica a bagat mana in caraiman pe romaneste. Daca firmele sunt in proportie de 90% ale lui, banii companiilor nu suntai lui si el nu poate lua milioane de Euro in interes personal. Pe Legea 31 a societatilor comerciale Nelu Iordache intra la bancruta frauduloasa si la utilizarea fondurilor companiei in interes propriu. Daca se mai iau si actele intocmite de organele de control Farda Financiara si Fisc din anul 2007 se vor vedea si alte nenorociri facute de escrocu Iordache.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult