Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Boc vrea să-i curăţe pe poliţişti

Boc vrea să-i curăţe pe poliţişti

scris de D.S.S.
6 afisari

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, că există „foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, care îşi fac datoria”, dar există şi „uscături” şi „trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria” şi „nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică”.

emil_boc

Emil Boc (foto: Agerpres)

Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria. În ţara asta sunt foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, foarte mulţi poliţişti care îşi fac datoria. Există însă, ca în toate părţile, uscături. Cei care nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică şi statutul cetăţeanului trebuie să facă pasul şi să fie trimişi în afara sistemului. În primul rând, trebuie făcută ordine şi curăţenie cu cei care sunt în afara legii şi nu protejează cetăţeanul„, a declarat, într-o conferinţă de presă, Emil Boc, întrebat despre cazul sportivului omorât la Giurgiu.

Întrebat dacă uciderea bastchetbalistului american va afecta relaţiile României cu Statele Unite ale Americii, premierul a afirmat că autorităţile îşi vor face treaba „până la capăt”. „Autorităţile statului îşi fac datoria până la capăt, indiferent despre cine este vorba. Statul român va acţiona la fel, indiferent despre viaţa cărui cetăţean este vorba, indiferent de etnie şi naţionalitate. Siguranţa, viaţa trebuie protejate indiferent de locul sau de originea sau starea socială a celui în cauză. Nu discutăm de siguranţă publică pe alte criterii decât: viaţa este cel mai important lucru pe care îl avem pe lumea asta, autorităţile statului cu competenţe trebuie să o protejeze, să o apare şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi„, a afirmat Boc.

Potrivit lui Boc, miniştrii cu atribuţii în acest caz – ministrul Administraţiei şi Internelor şi cel al Sănătăţii – au primit mandatul de a aplica ferm legea şi de a-i trage la răspundere pe toţi cei vinovaţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că la Poliţia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el„. „Este un om care nu se gândeşte la inspectorat, nu se gândeşte la colegii lui, nu se gândeşte la infracţionalitatea din Giurgiu. Se gândeşte doar strict la el şi la cum poate să plece în pensie cu o pensie mai bună„, a afirmat Igaş.

Întrebat dacă există legături între clanurile din Giurgiu şi poliţişti, având în vedere că în unele fotografii din clubul unde a fost omorât sportivul american fetele unor poliţişti stăteau la masă cu interlopii, Igaş nu a negat, afirmând că „peştele de la cap se împute„. „Este o vorbă în popor: se spune că peştele de la cap de împute. Aşa este şi în cazul Inspectoratului Judeţean de la Giurgiu. În condiţiile în care conducerea nu şi-a făcut datoria, sigur că toată instituţia de sus până jos are semne de întrebare în ceea ce priveşte implicarea lor în acest caz. Cei care au fost de serviciu în acea noapte şi-au făcut datoria. Per ansamblu, însă, activitatea lasă foarte mult de dorit”, a susţinut Igaş.

3 comentarii

cucu 14-10-2011 - 18:43

Cred ca si politica ar trebui curatata de uscaturi gen Boc!

BULA 15-10-2011 - 09:38

Curata pe ma-sa. Trebuie sa dea afara din ei ca sa faca economie la buget si sa plateasca datoria la FMI. Vor fi dati afara cei care n-au pile sau cat mai multe acte (diplome, etc) la dosar. Escrocii din Politie vor ramane in sistem, ca de aia sunt escroci, pentru ca sunt mai smecheri si cu tupeu.

Viorica Ianc 15-10-2011 - 19:16

Cu Ce ?
Soda caustica era folosita de mama primavara can era vreo oaie bolnava de galbeaza si facea sapun de casa !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult