Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Bogatasii verificati de ANAF printr-o Directie Speciala

Bogatasii verificati de ANAF printr-o Directie Speciala

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Agentia Nationala de Administrare Fiscala va avea o Directie Speciala pentru controlarea persoanelor fizice cu venituri mari. Masura a fost  anuntata in Scrisoarea de intentie a autoritatilor catre FMI.

Aceasta noua Directie urmeaza nu doar sa urmareasca modul in care romanii cu averi mari isi platesc darile, ci si sa-i depisteze pe cei care au averi nedeclarate. „Vom infiinta un serviciu special care va avea ca sarcina coordonarea aspectelor de fiscalitate a persoanelor fizice cu venituri mari si dezvoltarea proiectelor de identificare (…) a persoanelor fizice cu venituri mari„, se arata in scrisoarea de intentie a Guvernului. In plus, documentul prevede „eforturi sporite pentru a combate problema scaderii veniturilor colectate pe parcursul recesiunii” anunta Hotnews.ro. Potrivit documentului, Guvernul se obliga sa amendeze Codul Fiscal si pe cel de procedura fiscala in sensul „stabilirii dreptului ANAF de a avea acces la evidentele bancare”. Este vorba de acorduri prin care functionarii bancari vor fi obligati, in anumite situatii punctuale si in baza unor dovezi clare sa prezinte Fiscului date legate de un potential evazionist.

0 comentariu

pompiliu bota 19-05-2010 - 16:54

Doamna Florica Bejinaru,cum explicaţi atitudinea ministrului Predoiu al Justiţiei care dă bani la avocaţi, dar nu vrea să dea bani judecătorilor!
Acelaşi ministru-avocat, plătit să administreze justiţia, se preocupă de proiecte ale legii avocaturii, proiecte prin care vrea să umilească magistraţii care vor să practice avocatura!

niku 20-05-2010 - 14:05

ca un proces civil sa fie suspendat pt ca o judecatoare sa ceara daca un act a fost falsificat si patru ani actele sa se plimbe intre diverse parchete fara nicio finaslitate? Ce poate face un cetatean prins in acest paienjenis?

janel 20-05-2010 - 14:07

ati fost in ultima vreme pe post de justitiabil. Daca da, v-a placut? Daca nu, de ce v-ar fi cel mai frica daca ati ajunge intr-o asemenea situatie?

Pribeagul 20-05-2010 - 16:46

Stim ca si angajatii justiei au beneficiat si beneficiaza de cite sporuri vor ei – sustinute de salariile de 200-300 de euro/luna a celor care n-au servicii , sporuri si afaceri cite vor ei, a celor care trebuie sa multumeasca lui Dumnezeu si patronului pentru un serviciu.

La un moment dat sporurile respective au fost incluse in salarii. Dupa un timp, conform unei strategii, de doi lei, bine ticluite, cei din justitie au inceput sa tipe in stinga si-n dreapta ca nu le sunt platite sporurile.

Justitiabilii au dat Statul (cine o fi acesta?, probabil amaritii din a caror salarii amarite de 200-300 de euro se fac salariile, sporurile si pensiile nesimtite de mii si zeci de mii de euro) in judecata si, bineinteles, judecind tot ei, si-au dat dreptate, Statul a pierdut.

S-a ajuns la o monstruozitate:

„Sporurile magistratilor si personalului auxiliar, recunoscute in instanta si neplatite inca, in valoare de aproximativ 270.000.000 euro, depasesc cu 21% cheltuielile salariale ale ministerului pentru 2009″, ”

1. Cum apreciati aceasta actiune pur si simplu de necrezut?

Se stie ca Guvernul intentioneaza sa reduca salariile bugetarilor cu 25% si pensiile cu 15%.

2.Avind in vedere cele relatate mai sus, sincer, Guvernul are sanse de reusita?

Mai clar: daca cei care vor pierde din salarii si pensii vor da Statul in judecata, se va repeta situatia descrisa, adica vor cistiga?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult