Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Braconieri turci in Marea Neagra

Braconieri turci in Marea Neagra

scris de Doru Dragomir
2 afisari

O nava de pescuit turceasca cu 15 marinari la bord a fost prinsa la braconat in Marea Neagra de catre politistii de frontiera constanteni.

Luni dimineata, in jurul orei 6:30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat un pescador sub pavilion turcesc, care naviga la o distanta de 60 de mile marine travers de zona Chituc – Gura Portitei, pe a carei punte s-au descoperit 70 de ligheane cu plase de pescuit in lungime totala de aproximativ 70 de kilometri. Pescaodrul a fost zarit pentru prima data duminica cand a fost initiata, de catre politstii de frontiera din Constanta, o actiune privind combaterea braconajului piscicol in marea teritoriala si zona economica exclusiva a Romaniei. Nava, avand la bord 15 marinari de nationalitate turca, care nu au negat ilegalitatea comisa, va ajunge escortata in Portul Constanta in jurul orei 18:00 unde vor fi facute cercetari pentru comiterea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei si braconaj piscicol.

Astfel de actiuni nu sunt din pacate o raritate; un caz similar petrecandu-se cu o alta nava turceasca in data de 11 ianuarie 2009. Spre deosebire de actiunea din 2009, de aceasta data, politia de frontiera nu a fost nevoita sa foloseasca furtunuri si focuri de arma pentru a ii opri pe braconieri, cei 15 marinari turci predandu-se fara a prezenta vreo opozitie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult