Acasa Actualitate-InternaInvestigatii BRANCONIERI de melci. Bulgari prinşi la rapane, la Vama Veche VIDEO

BRANCONIERI de melci. Bulgari prinşi la rapane, la Vama Veche VIDEO

scris de M.A.B.
5 afisari

Cinci bulgari au fost prinşi în timp ce BRANCONAU rapane, la Vama Veche. Poliţia de Frontieră a confiscat peste o jumătate de tonă de melci.

Braconieri de melci. Bulgari prinşi la rapane, la Vama Veche

Braconieri de melci. Bulgari prinşi la rapane, la Vama Veche

Bulgarii, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, pescuiau ilegal într-o zonă protejată, în apele teritoriale româneşti.

BRANCONIERIi au fost prinşi cu ajutorul şalupelor MAI 3006 şi MAI 3007 şi al unei ambarcaţiuni de tip Zodiac.

În urma acţiunii, în zona Vama Veche, au fost depistate cinci persoane care efectuau scufundări, locaţia respectivă fiind declarată arie protejată conform Deciziei nr. 31 din 1990 a Consiliului Judeţean Constanţa. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Grupului de Nave Mangalia. În urma verificărilor a rezultat faptul că este vorba de cinci cetăţeni bulgari cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani şi care desfăşurau, ilegal, acţiuni de pescuit prin scufundare pentru colectarea de melci, specia rapane.

Astfel, poliţiştii de frontieră au confiscat 575 kg de melci (valoarea lor de piaţă fiind estrimată la 1.725 lei), costumele de scafandru şi acesoriilor BRANCONIERIlor.

Celor cinci bulgari li s-a întocmit dosar penal pentru: intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei/ autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni, precum şi pentru pescuitul resurselor acvative vii în perioada de prohibiţie şi în zonele protejate.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult