Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Băsescu catre sefii de post de la Neamt: Sa-si dea demisia

Băsescu catre sefii de post de la Neamt: Sa-si dea demisia

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Preşedintele i-a acuzat, joi seara la TVR, pe poliţişti de lipsă de disciplină, a spus ca ştie că şefi de sindicat, subofiţeri, bat cu pumnul în masa inspectorilor şefi şi i-a ameninţat că vor avea de-a face cu el.


„Poliţistul este cel pe care l-am văzut în manifestări în ultima perioadă şi care devine tot mai convins că cetăţeanul este la dispoziţia lui şi nu ei la dispoziţia cetăţeanului. Până când nu vor înţelege că ei sunt la dispoziţia cetăţeanului vor avea o problemă, inclusiv cu mine!”, a acuzat joi Traian Băsescu, la TVR, informează Realitatea.net.

„Mă îngrijorează gradul redus de disciplină care este în Poliţie , mă îngrijorează lipsa de respect a poliţiştilor pentru şefii ierarhici şi vă pot spune că îmi este cunoscută situaţia din câteva judeţe unde subofiţeri şefi de sindicat bat cu pumnul în masă la inspectorul şef”, a spus Traian Băsescu.

În contextul evenimentelor de la Neamţ, Şeful statului a afirmat că, în judeţele în care se vorbeşte despre dispute între clanuri, înseamnă că „este ceva putred cu conducerea Poliţiei”. „Nu sunt multe judeţe în care auzim aceste lucruri, presa sesizează, dar acolo unde auziţi despre astfel de dispute să vă ducă gândul imediat la faptul că ceva este în neregulă în relaţia Poliţiei cu aceste clanuri”.

„Şi nu o spun de dragul de a o spune, înseamnă că ştiu ce spun. Ca dovadă, despre situaţia de la Neamţ toate structurile guvernamentale responsabile au fost avertizate de unul din serviciile de informaţii. Mai mult, în 2009 Ministerul de Interne era atenţionat că rivalitatea şi disputele dintre grupări-nu le spun clanuri, nu le spun mafiote- se poate tranşa cu arme de foc. Aşa s-a întâmplat, iar astfel de semnalări sunt în mai multe judeţe” , a explicat Băsescu.

Traian Băsescu l-a rugat pe ministrul Internelor Traian Igaş să nu-l destituie pe şeful IPJ Neamţ fără o anchetă a Corpului de control, arătând că în ultimii patru ani către MAI au fost furnizate informaţii legate de situaţia din acest judeţ şi este interesat dacă se confirmă.

Şeful statului s-a arătat îngrijorat de situaţia creată în Neamţ de şefii de post din judeţ care au ameninţat că demisionează dacă este schimbat şeful Inspectoratului Judeţean, dar le-a transmis public acestora că pot demisiona dacă acesta este modul în care înţeleg că funcţionează Poliţia: „La Neamţ m-a impresionat extrem de neplăcut acea manifestare comandată a şefilor de post care nici mai mult nici mai puţin îşi dădeau demisia dacă era schimbat inspectorul-şef. Eu le transmit public să-şi dea demisia. Să-şi dea demisia dacă aşa înţeleg ei că funcţionează o structură piramidală ca Poliţie”.

„Reproşez oricărui ministru de interne de la Rus(Ioan Rus-n.r. ministru al Internelor în Cabinetul Năstase) încoace care când iese pe televiziuni şi vorbeşte de poliţişti spune: m-am înţeles cu colegii . De unde până unde ministrul este coleg cu şeful de post, cu generalul sau cu oricine? Ministrul este omul politic responsabil. Ştiţi cine foloseşte expresia? Cei care imediat ce ajung acolo sunt înghiţiţi de sistem, sistemul le devine coleg, ori sistemul trebuie reformat”, a mai spus şeful statului.

Băsescu a arătat că Poliţia trebuie reformată, denunţând „minciuna” lansată de foarte mulţi demnitari din Ministerul de Interne, şi anume că ar exista prea puţini poliţişti şi este nevoie să fie angajaţi mai mulţi: „România are una din cele mai mari medii de poliţişti la mia de locuitori. Trebuie restructurat şi reformat Ministerul de Interne”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult