Acasa Actualitate-InternaInvestigatii București: Scandal la Școala Centralǎ. De ce a fost reclamatǎ la poliție o ȋnvǎțǎtoare

București: Scandal la Școala Centralǎ. De ce a fost reclamatǎ la poliție o ȋnvǎțǎtoare

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Tatăl unui copil care învaţă la Şcoala Centrală din Bucureşti a depus plângere la Secţia 6 Poliţie pe numele unei învăţătoare, care i-ar umili și pedepsi pe elevi.

București: Scandal la Școala Centralǎ. De ce a fost reclamatǎ la poliție o ȋnvǎțǎtoare (foto:bucharestdailyphoto.ro)

Părintele s-a prezentat la Secţia 6 şi le-a spus poliţiştilor că învăţătoarea a amenajat în clasă un loc la perete unde copiii pedepsiţi sunt umiliţi, fiind puşi să dea cu capul. Bărbatul a precizat că elevii pedepsiţi sunt puşi să dea cu capul în perete și de asemenea obligaţi să plătească taxe pentru a merge la concursuri. Surse din cadrul Poliției au precizat că părintele ar fi fost chemat luni, 13 ianuarie, pentru a fi audiat la sediul Secţiei 6, dupǎ ce reclamația a fost depusǎ vineri.

Plângerea a fost făcută în aceeaşi zi în care Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 „Maria Rosetti” din Capitală a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimis în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite. Anchetatorii au stabilit să audieze aproximativ 20 de părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei Dana Blându. Audierile la Secţia 6 Poliţie au început în 9 ianuarie, când au fost să dea declaraţii femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare atunci când cerea bani pentru cadouri şi tatăl altui copil.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa, vineri, după demiterea învăţătoarei Dana Blându, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător. Pricopie a precizat că, după prezentarea cazului de la Şcoala nr. 10 „Maria Rosetti”, la Ministerul Educaţiei, dar şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-au primit noi informaţii privind cazuri similare.

Pricopie a adăugat că în ultima perioadă s-a vorbit mult de fondul clasei şi despre banii care circulă în şcoli. „Nu este o noutate şi se ştie că fondul gestionat de profesori, de directori este ilegal. Nimeni din şcoală nu are voie să primească, să gestioneze astfel de bani. În acelaşi timp, este dreptul oricărui cetăţean din România să contribuie de bunăvoie la o anumită activitate. Dacă se doreşte acest lucru, în şcoala românească acest lucru trebuie făcut numai şi numai prin asociaţiile de părinţi şi numai cu chitanţă şi cu justificarea sumelor respective. Aici asociaţia de părinţi nu poate impune vreo sumă”, a precizat Pricopie, potrivit mediafax. Ministrul Educaţiei a mai spus că este lăudabilă atitudinea mamei care a semnalat cazul de la Şcoala nr. 10.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult