Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Bucureşti. Atenţie la tamponări intenţionate! VIDEO

Bucureşti. Atenţie la tamponări intenţionate! VIDEO

scris de M.A.
1 afisari

Două persoane din judeţul Ialomiţa au fost arestate, vineri, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, sub acuzaţia că provocau intenţionat accidente auto în Bucureşti, după care solicitau şoferilor să le dea bani pentru a nu merge la Poliţie.

tamponareLa data de 02 februarie 2012, Brigada Rutieră a fost sesizată de un tânăr de 22 ani despre faptul că în data de 01.02.2012, în timp ce conducea un autoturism pe str. Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungând la intersecţia cu str. Radu Beller a oprit la indicatorul cedează trecerea, moment în care conducătorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit şi i-a făcut semn să pătrundă în intersecţie, după care l-a tamponat cu intenţie.

După producerea evenimentului, conducătorul autoturismului i-a solicitat tânărului suma de 300 de lei, şantajându-l că dacă va sesiza organele de poliţie îşi va pierde permisul de conducere pentru patru luni şi va trebui să plătească o amendă în cuantum de 420 de lei.

Având în vedere faptul că la sediile Birourilor de Accidente Uşoare s-au prezentat mai mulţi conducători auto care reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere a fost constituită o echipă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Accidente Rutiere aflaţi sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care, la data de 02.02.2012, în jurul orei 19:30, au realizat un flagrant în urma căruia i-au identificat pe N. A. şi I. M. ambii din jud. Ialomiţa. În urma cercetărilor s-a stabilit că, împreună cu mai multe persoane, cei doi au comis pe raza Mun. Bucureşti mai multe fapte, constând în aceea că loveau intenţionat diferite autoturisme care pătrundeau în intersecţie de pe drumuri fără prioritate, având instalate în general indicatoare de reglementare a priorităţii (OPRIRE sau CEDEAZĂ TRECEREA), după care, sub ameninţarea faptului că vor anunţa producerea accidentului la unităţile de poliţie şi pe cale de consecinţă respectivilor conducători auto le va fi suspendată exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau şi obţineau de la conducătorii acestor autoturisme sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei (în lei, euro sau lire sterline).

Poliţişti au reţinut în sarcina lui N. A. săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de şantaj şi distrugere iar în sarcina lui I. M. săvârşirea infracţiunilor complicitate la şantaj şi complicitate la distrugere. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Brigăzii Rutiere, cu cei în cauză în stare de arest preventiv, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

1 comentariu

ghimp 04-02-2012 - 23:54

activitatea lor a fost semnalata de mai bine de 1 an.lung e drumul flagrantului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult