Acasa Actualitate-InternaInvestigatii București: Firme de securitate suspectate de evaziune fiscalǎ. Poliția efectueazǎ percheziții

București: Firme de securitate suspectate de evaziune fiscalǎ. Poliția efectueazǎ percheziții

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ȋn dimineața de luni, 29 septembrie, poliția Capitalei efectueazǎ percheziții la mai multe firme de securitate și pază suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane euro.

București: Firme de securitate suspectate de evaziune fiscalǎ. Poliția efectueazǎ percheziții (foto:maramedia.ro)

București: Firme de securitate suspectate de evaziune fiscalǎ. Poliția efectueazǎ percheziții (foto:maramedia.ro)

Ȋntr-un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis luni, de Agerpres, se aratǎ cǎ  „ȋn fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”. Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

„La această oră sunt efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov iar 12 persoane vor fi conduse la audieri. În funcție de probatoriul administrat și de aspectele rezultate în urma perchezițiilor, vor fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare”, se  mai menționeazǎ în comunicat. La acțiune participă 80 de polițiști ai Direcției de Investigarea Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, specialiști criminaliști din cadrul DGPMB, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din IGPR (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult