Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ca la Belfast. Parchetul şi SRI au citit ameninţările CJ Harghita?

Ca la Belfast. Parchetul şi SRI au citit ameninţările CJ Harghita?

scris de M.A.
8 afisari

Parchetul şi SRI au citit ameninţările preşedintelui CJ Harghita? Dacă le-au citit, nu se vede nici o măsură. Borboly Csaba ameninţă cu violenţe ca la Belfast.

Ca la Belfast. Parchetul şi SRI au citit ameninţările CJ Harghita?

Ca la Belfast. Parchetul şi SRI au citit ameninţările CJ Harghita? (foto: triple-v.org)

După ce prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, le-a cerut, marţi, primarilor şi şefilor de instituţii publice din judeţ să arboreze drapelele altor state doar în condiţiile legii şi nu cu caracter permanent, în caz contrar urmând să fie amendaţi cu până la 5.000 de lei, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a dat joi publicităţii un comunicat. „O ştire scurtă în atenţia domnului prefect: în Belfast de cinci zile s-a dezlănţuit violenţa. Sunt incendieri, au fost răniţi 50 de poliţişti, au fost arestate 70 de persoane. Motivul: un steag„, a scris Borboly Csaba.

Preşedintele CJ Harghita a mai afirmat şi pe blogul său că, „dacă o comunitate etnică e atacată, lucrurile iau o întorsătură rea”.

„În timp ce nu sunt suficienţi bani pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, iar locuitorii cu venituri mici din judeţul nostru, care este considerat a fi unul dintre cele mai friguroase judeţe din ţară, primesc ajutor de încălzire în acelaşi cuantum ca şi locuitorii din judeţele unde gradele termometrelor nu ating temperaturi la fel de scăzute ca în Harghita, prefectul judeţului este preocupat şi dă sfaturi cu privire la arborarea drapelelor”, a declarat Borboly Csaba, adăugând că se aştepta ca prefectul să ceară fonduri suplimentare de la bugerul de stat pentru soluţionarea acestor probleme.

Preşedintele CJ Harghita susţine că nu are cunoştinţă să existe drapelele Ungariei sau ale maghiarilor de pretutindeni arborate pe clădirile primăriilor din judeţ, dar „dacă o comunitate autohtonă, cu trecut istoric, consideră a-i fi reprezentative anumite steaguri şi simboluri, se cade ca acestea să fie recunoscute în Europa”, transmite Mediafax. Borboly Csaba adaugă în comunicat că juriştii instituţiei pe care o conduce fundamentează apelul către forurile internaţionale, după ce Curtea de Apel de la Târgu-Mureş a anulat hotărârea Consiliului Judeţean cu privire la adoptarea drapelulului secuiesc ca steag al judeţului. „Nu am renunţat la intenţia noastră de a apela la forurile internaţionale pentru a ne proteja drepturile, colegii noştri de la departamentul juridic lucrează la acest proiect”, se arată în comunicat.

Prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, le-a cerut, marţi, primarilor şi şefilor de instituţii publice din judeţ să arboreze drapelele altor state doar în condiţiile legii şi nu cu caracter permanent, în caz contrar urmând să fie amendaţi cu până la 5.000 de lei. „Pe majoritatea clădirilor instituţiilor publice şi ale primăriilor din judeţ au fost arborate şi alte steaguri în afara drapelului României. Le-am solicitat, astăzi (marţi – n.r.), primarilor şi şefilor de instituţii publice să respecte prevederile legii 75 din 1994 şi ale hotărârii de Guvern nr. 1157din 2001″, declara prefectul Jean-Adrian Andrei.

Potrivit normativelor în vigoare, drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul ţării numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice.

Jean-Adrian Andrei adăuga că nu doreşte să aplice forţa coercitivă a legii, dar că nu va tolera ca ea să fie ignorată cu bună ştiinţă de cei care trebuie să o cunoască şi să o respecte.

26 comentarii

teo 11-01-2013 - 13:37

Nu aveti nici un lunetist ? Ma ofer eu ca sa lamurim problema acestui dobitoc !

ciufulici 11-01-2013 - 14:08

iti trimit eu o luneta de la masina, dar e groasa, sa nu te doara curu.
Incearca mai bine cu macaroane

razvan 11-01-2013 - 13:45

Maghiari pot pleca cu trenurile lor in Ungaria si sa elibereze locul.

ciufulici 11-01-2013 - 14:00

Nu si nu, maghiarii sa ramana, aceasta Romanie este si patria lor.

Dar, sa defileze cu sticle de palinca cu fundita in ros-alb-verde pe care sa le imparta la sfarsit romanilor ca sa le faca in ciuda.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-01-2013 - 14:39

De-asta a vrut Ponta pe udmr la guvernare, ca sa „desamorseze” tensiunile dintre unguri si romani. Acum, pt. ca pnl-ul s-a opus si psd-ul a acceptat, Ponta l-a numit pe György Frunda in functia de consilier „personal” pe probleme juridice, internationale si de minoritati doar asa, ca sa dea un semnal ca el e dispus ca udmr-ul sa-si infiga dintii in ciolanul puterii. Deci, guvernul Romaniei tot nu a scapat de un spion care sa aibe posibilitatea sa ia contact cu secretele noastre de stat. Numai ca, ungurii nu se multumesc numai cu atit. Ei stiu sa faca presiuni continue oricarui guvern aflat la conducerea tarii. Cum vad ungurii ca „problemele” lor nu mai sunt calde in dezbaterile societatii romanesti si risca sa se raceasca motivatia lor, cum pun paie pe foc si mai trintesc o cacealma, doar asa, sa ne readuca aminte ca ei nu se vor lasa niciodata de scopul lor in a desprinde Transilvania de trupul Romaniei, si sa si-o re-alipeasca Ungariei. Ca acest lucru este absolut imposibil, nu-i impresioneaza. Ungaria este cel mai nedemocrat stat european si reprezinta pentru UE un adevarat spin de trandafir intre sha si cal, ceea ce poate aduce in Europa in pragul unui conflict generalizat care poate sa distruga sandramaua UE-ului intr-o saptamina. Diplomatia si lopy-ul ungariei se face cu unguroaice sexi aruncate in paturile politicienilor europeni si americani. Cu o astfel de armata e aproape imposibil sa rezisti poftelor ungurilor de a-si fauri fosta lor ungarie mare. E chestie de timp, zic ei. Ei uita, insa, un lucru, ca pe o criza economica ca aceasta, eventualele rascoale ar putea sa-i atinga si pe ei, si atunci nu o sa-i vedem prea bine. Daca, noi, romanii, ne suparam pe ei, putem, la o adica, in vreo trei ani sa avem in parlamentul budapestei numai romani si-am rezolva de-apururi problema ungariei mari sau mici (cu bere!).

Antibasistul 12-01-2013 - 06:48

Ai uitat cel mai important amanunt, ungurii-s cel mai barbar-crud-monstruos, extrem de ucigas in trecut, popor din Europa, asemenea bestilor de turci si de tatari.

claudiu olar 11-01-2013 - 15:09

FELICITARI SERVICILOR PTR..MODUL CUM SI-AU FACUT TREABA..SI CUM AU REACTIONAT..TOATA STIMA..CETATEAN CLAUDIU OLAR…LUGOJ TIMIS…

MI-5 11-01-2013 - 17:57

te referi la treaba mare sau la treaba mica?

tomi 12-01-2013 - 03:13

ALLLOOO!! Baietii revedeti atentionarile mele de nu multa veme cu tangoul ce va asteapta iar daca va limitati la comparatii cu Belfastul inseamna ca inca sinteti naivi. Ce avem noi cu arabetii nostri este tot ceva minor de ce va asteapta cu ungurii. Iar treaba cu rachete Scud si Fagr 5 nu uitati ca vi le-am promis, fiti siguri ca le veti primi de la unguri peste orasele romanesti. Acum citava vreme la primele simptome ale cancerului unguresc v-am avertizat sa luati treaba in serios, dar alde urbos, digital, ereticul,salut, trupa de dementi legionari, ei continua sa aibe grija noastra a evreilor. Prima data scapati de imbecilii vostri legionarii iar apoi va promit lectii de rezolvat problema ungureasca.

urbos 12-01-2013 - 03:37

Mori sobolane.

tomi 12-01-2013 - 04:14

Ai sa crapi tu scrumbie cu mult inaintea mea. Si daca nu te duce ala cu coasa de buna voie vom drege noi ceva sa-ti scurtam suferintele vietii. Tu’ti cucrea matii bestie.

urbos 12-01-2013 - 04:17

O sa ma cac din avion pe ce va ramnane din statul vostru de cacat si din neamu vostru infect. Apoi o sa beau sampanie.

tomi 12-01-2013 - 04:28

Bei tu o soola imbecilule, cu ciroza ta nici apa nu mai poti bea.Si vezi tu scrumbie nu cumva sa-mi faci vreun infarct inainte sa-ti fac eu cruce, ca dupa cum iti tremura mina si o dai cu greselile cred ca ai saltat la 220 cu tensiunea, vezi ca poti sa pornesti frigiderul si microundele de la retea fara sa platesti la electrica. Bestie, acum ajunge, mars la culcare, grajdul te asteapta.

Antibasistul 12-01-2013 - 07:19

Tomi ticalos scelerat, curind vei fi chinuit cumplit in Iad! AMIN!

Huhu Ciu 12-01-2013 - 15:25

@ Antibasistul

Aha! Tu ţi gâţii tăi, nu ai murit?

ciufulici 12-01-2013 - 15:39

Da, si mie mi-e teama ca Antibaşitul este adevaratul Ciu Huhu, da-r-ar dracii in capul lui.

Antibasistul 12-01-2013 - 18:51

Allah akbar!

DXN 12-01-2013 - 19:09

pt. Antibasistul,
ucses bulal upieg us!

ValVerde 12-01-2013 - 19:32

DXN

„ucses bulal upieg us!”

===

Ai mincat un „a” si Antibasescu (aka ciufulici, Huhu) nu o sa inteleaga ce-l indemni sa faca.

DXN 12-01-2013 - 19:41

PT VALE,
S-a prins!
Daca insisti ii putem transmite din toata inima, ceva mult mai elocvent:
“ucse sabiul al upieg us!”

DXN 12-01-2013 - 19:06

tomi,
RO a rezolvat „problema ungureasca”!
Varianta crizantonesc & mongoloid:
Au fost numiti doi ministri extrem de competenti (unul la MApN si altul la MAI)!
Varianta folk:, post Tokes:
fierbere in suc propriu!

Romanii nu-s evrei, da’ nici ungurii nu-s araboi!

digital 12-01-2013 - 19:17

tu rezolvă-ți kktul din izdraiel,mă împuțitu dreq!
nu te fută grija de unde nu su0gy!

Tache 12-01-2013 - 08:44

Domnul Borboly Csaba nu face o analogie corecta. In Irlanda de Nord, catolicii, omologii secuilor, au dat jos de pe cladirile guvernamentale steagul britanic, echivalentul tricolorului romanesc. Loialistii britanici, omologii romanilor, au facut prapadul care se vede in imagine.

Tom Cc 12-01-2013 - 15:09

Acest individ este NORMAL LA CAP ????? Ma refer la Presedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba !!!

tomi 12-01-2013 - 20:00

ATENTIE FORUM PERSOANA DEOSEBIT DE PERICULOASA EVADATA DE LA OSPICIUL JIMBOLIA :==Antibasistul
12-01-2013 at 18:51

Allah akbar! ==

ACESTA ESTE HUHU CIU FOST PACIENT PERICULOS TIMP DE TREI LUNI AL OSPICIULUI DAT IN CAUTARE PE TOATA TARA. CINE IL VEDE SA ANUNTE IMEDIAT ORGANELE DE SECURITATE !! Nu va apropiati de el, este deosebit de violent si musca pe toti din jur, se crede ca ar fi avut si relatii sexuale cu o catea maidaneza si este purtator al rabiei.(virusul turbarii)
tomi

Zenovia-Zamfira 12-01-2013 - 21:23

@ Antibasescu

Bah, esti de moda veche, cu iubitul asta de Basescu al tau, vad ca il visezi si nu mai poti fara el.
Mai bine iti faci un nick Haha Cui.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult