Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cad capete la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Cad capete la Inspectoratul de Stat în Construcţii

scris de Roland Catalin Pena
11 afisari

Capetele „încoronate” care au susţinut ilegalităţile companiei Impact încep să cadă în urma dezvăluirilor Gazetei de Cluj.


Dan Ioan Popp, actionarul SC Impact

Dan Ioan Popp


Dan Ioan Popp, cunoscut drept „părintele spiritual” şi fondatorul companiei, a început să îşi vândă propria creaţie, un semn al iminentului eşec care se aproprie. De asemenea, echilibrul dintre acţionarii companiei pe Bursa de Valori Bucureşti s-a destabilizat, iar o schimbare majoră se prevede la orizont. Reprezentanţii municipalităţii recunosc că au negociat în mod dezavantajos contractul cu SC Impact, după cum v-am prezentat anterior.

„Consiliul Local a finanţat studiul de fezabilitate în valoare de 11.000 de euro, dar a şi suportat costurile remuneraţiei lui Adrian Inceu în Consiliu de Administraţie . Dacă făcem o comparaţie, o prezenţă lunară în Consiliul de Administraţie a Impact era plătită cu aproximativ 2.400-2.800 de lei, iar în acest caz în cadrul lui Inceu se ajunge să depăşim miliardul”, au declarat surse din apropierea contractului. (…)

Petru Cost, şeful de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti-Ilfov a fost retrogradat doar la conducerea municipiului Bucureşti ca o consecinţă a informaţiilor dezvăluite în Gazeta de Cluj. Surse din apropierea ISC susţin că în curând în judeţul Ilfov va fi numit Paul Racoviţă. „Toţi prietenii lui Paul Racoviţă l-au felicitat deja pentru noua funcţie. În acest moment vorbim de o divizare a ISC pentru Bucureşti şi Ilfov. Zona de interes a Impactului este judeţul Ilfobv şi acest lucru poate fi interpretat ca o sancţiune preliminară. Imediat după ce a apărut articolul au fost inspecţii în cartierul Greenfield care s-au soldat pentru prima dată şi cu sancţiuni. Au sesizat neconcordanţe. Putem discuta despre sancţiuni, ceea ce până acuma nu a fost cazul”, arată sursa din apropierea ISC.

Boc, „prieten” cu Impact

„Cele două persoane principale din acţionariatul Impact sunt Dan Ioan Popp şi Carmen Săndulescu. Dan Ioan Popp nu a vândut toate acţiunile, ci circa 4% din acţiuni care sunt sub 50% din valoarea nominală. Diferenţa asta de 4% reprezintă chiar echilibrul dintre primii doi în condiţiile în care fondurile au cumpărat acest 4% şi putem discuta de o schimbare de echilibru în acţionariatul Impact”, susţine o sursă din aproprierea Impact.

Unul din principalii investitori din Impact, fondul Templeton este întâmplător sau nu şi administratorul Fondului Proprietatea care depinde 100% de politica guvernului şi a primului ministru Emil Boc. Din acest punct de vedere nu au fost încântaţi de implicarea lui Boc în scandalul cu SC Impact. „Discutăm de un scandal politic de proporţii. Este prima acuzaţie de trucarea a unei licitaţii de către Emil Boc”, declară sursa.

Oficialii Impact susţin că nu au fost informaţi că sunt urmăriţi penali, conform CNVM. E cea mai mare lovitură la bursa să recunoască că a început urmărirea penală.

Nereguli şi la ISC Constanţa

Neregulile cartierelor dezvoltate de Impact se întind şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii din Constanţa. „Asociatia de proprietari a cartierului dezvoltat de Impact în Constanţa acuză Impact de înşelăciune. Discutăm de sub evaluarea cotelor de 0,7 şi 0,8%. În momentul în care eşti dezvoltator şi ai un cartier rezidenţial ISC verifică toate lucrările şi pentru prestările de serviciu se plătesc cote de 0,7 şi 0,8% din valoarea investiţiei. În momentul în care eu evaluez o casă care face 20-30.000 de euro este clar că şi cota este redusă corespunzător şi că ISC se lasă deliberat înşelaţi”, conchide sursa citată.

Citeşte articolul integral pe Gazeta de Cluj

1 comentariu

dan oradeanul 13-01-2011 - 10:02

nereguli similare au fost si la oradea! aceeasi subevaluare a caselor(vandute la un pret dublu insa), ceea ce inseamna implicit pagubirea statului. toate acestea s-au intamplat in perioada 2004-2007(2008). seful ISC Bihor de atunci detine si proprietati de la…IMPACT. in plus desi cartierul EUROPA a fost edificat urmare a castigarii unei licitatii publice organizate de Consiliul Local Oradea iar IMPACT-ul avea obligatia conform contractului de asociere in participatiune semnat cu aut. locale sa vanda casele la un pret de MAX. 335 E/mp suprafata construita le-a vandut la un pret aproape dublu. contractul de asociere care prevedea acest pret maxim a fost tinut „la sertar”, atat de Primarie cat si de IMPACT, astfel ca la data achizitionarii unei proprietati, clientii NU AVEAU DE UNDE SA STIE CA IN FAPT AR TREBUI SA CUMPERE LA PRETURI MULT MAI MICI. Cum a fost posibil asa ceva? Cu concursul nemijlocit al autoritatii locale care „a inchis ochii” la toate aceste nereguli. Cine era primar in oradea in acea perioada? mai este nevoie sa spun din ce partid? cred ca toti care citesc acest comentariu au ghicit. iar primarul este acum bine mersi SENATOR.
Oricum DIP vinde in continuare, in zilele de 11 si 12 ian. 2011 s-au mai vandut peste 2.000.000 actiuni, astfel ca procentul de 4% pierdut de el s-a modificat la 5%!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult