Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cadavrele din Primăverii zac la INML

Cadavrele din Primăverii zac la INML

scris de L.M.
329 Afisari

O persoană din familia Cristinei Verona s-a prezentat, vineri, la Institutul de Medicină Legală pentru întocmirea formalităţilor privind decesele, dar trupurile fostei jurnaliste şi mamei acesteia nu au fost ridicate, a declarat pentru Mediafax directorul medical al INML, George Cristian Curcă.

Directorul medical al Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” a spus că trupurile celor două femei nu au fost ridicate până la ora 13.00, dar vineri dimineaţă s-a prezentat o persoană din partea familiei, pentru întocmirea formalităţilor.

„Noi am terminat necropsia şi recoltarea probelor în vederea efectuării testelor toxicologice. Cadavrele puteau fi ridicate încă de miercuri, după necropsie. La INML s-a prezentat vineri o persoană din partea familiei, pentru formalităţi”, a precizat George Cristian Curcă.

Directorul medical al INML a mai spus că persoana din familia Cristinei Verona a ridicat documentele privind decesul celor două femei.

Cristina Verona (44 de ani) şi mama acesteia, Elena Pârvulescu (77 de ani), au fost găsite decedate, marţi seară, în locuinţa lor din cartierul Primăverii din Bucureşti.

Concluziile criminaliştilor şi legiştilor au fost că Elena Pârvulescu a murit „în urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal şi prin comprimare toracică”, iar fosta jurnalistă a murit „prin asfixie prin spânzurare„.

În apartamentul în care locuiau cele două femei nu au fost găsite urme de răvăşire şi de efracţie, uşa de acces fiind încuiată, din interior, potrivit Parchetului Capitalei.

Anchetatorii implicaţi în cazul jurnalistei Cristina Verona susţin că, din datele adunate până acum atât de procurori cât şi de poliţişti şi legişti, unica ipoteză care „rămâne în picioare” este cea a omorului urmat de suicid.

1 comentariu

Ereticul 08-07-2011 - 22:33

Hmm …
Varianta asta (omor + suicid) este extrem de convenabila pentru anchetatori, care claseaza imediat dosarul si scapa de bataia de cap aferenta unei anchete solide.
La fel au procedat si in 2009 in cazul unor clienti de-ai mei (romani-canadieni veniti in Bucuresti sa-si rezolve cateva acte de proprietate, varianta oficiala a fost ca el a omorat-o pe ea dupa care s-a sinucis), unde verdictul a fost dat extrem de rapid, iar investigatiile facute foarte superficiale, motivand ca usa a fost incuiata pe interior si ca nu s-au gasit urme de violenta / scotocire in casa (similitudini cu cazul de fata).
Poate ar fi bine ca asemenea dosare sa nu se claseze atat de repede, iar anchetatorii sa incerce sa vada daca nu cumva exista legaturi intre aparentele omoruri urmate de suicid.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult