Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Calea ferată Braşov-Zărneşti e blocată. Un tren a lovit o cisterna

Calea ferată Braşov-Zărneşti e blocată. Un tren a lovit o cisterna

scris de M.I.
7 afisari

Un tren personal care efectua o cursă între Braşov şi Zărneşti a acroşat luni o cisternă încărcată cu motorină, patru persoane fiind rănite uşor.

Calea ferată Braşov-Zărneşti e blocată. Un tren a lovit o cisterna

Circulaţia feroviară între Braşov şi Zărneşti este încă blocată. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, accidentul s-a produs din cauza faptului că şoferul autocisternei în vârstă de 38 de ani, care circula dinspre Zărneşti spre localitatea Vulcan, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, care este semnalizată cu semnul Sfântul Andrei, în zonă fiind ceaţă. În urma impactului, automotorul format din două vagoane a sărit de pe şine în momentul în care a acroşat autocisterna.
În prezent se aşteaptă o altă autocisternă pentru a transfera cantitatea de motorină care a mai rămas în maşina lovită, după care trenul va fi pus pe şine, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU, Ciprian Sfraja. În urma accidentului, patru persoane din tren, inclusiv mecanicul, au fost rănite uşor şi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Şoferul autocisternei nu a fost rănit.
Potrivit primelor date, din autocisterna încărcată cu 30 tone de motorină s-au scurs în şanţul de pe marginea drumului aproximativ 10 tone, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Liviu Naghi. În acelaşi loc, un accident similar a avut loc la 24 octombrie 2010, când două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce şoferul autoturismului în care se aflau nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. O serie de accidente la nivel cu calea ferată s-au produs în ultimii ani. Cel mai grav a avut loc la 14 august 2009, când 14 persoane au decedat, iar alte două au fost grav rănite, după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Braşov – Iaşi, în apropierea comunei Scânteia, din Judeţul Iaşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult