Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cămătărie la Timişoara. Prejudiciu: peste două milioane de euro

Cămătărie la Timişoara. Prejudiciu: peste două milioane de euro

scris de B.C.R
6 afisari

Poliţiştii şi procurorii fac descinderi, vineri,  la 33 de adrese din  Timişoara. Sunt vizate 23 de persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată.

foto pressalert.ro

Printre cei vizaţi de anchetatori se află nume celebre din TimişoaraIoan Florin Andraş, considerat a fi unul dintre cei mai grei jucători de pe această “piaţă”,  liderul interlop Sorin Udrea şi Adrian Cocoană, devenit celebru după ce s-a urcat cu Ferrari-ul pe trotuar și a ucis un tânăr, faptă pentru care a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind eliberat în 2013, după ce a ispășit jumătate din pedeapsă.

Cele 23 de persoane sunt suspectate că, în perioada 2009-2013, ar fi împrumutat unor timişoreni anumite sume de bani cu camată şi au obligat victimele să semneze acte prin care s-ar angaja să renunţe la bunuri sau locuinţe, dacă nu reuşesc să restituie banii.

Din probele strânse de anchetatori a reieşit că membrii grupării acţionau de ani de zile după un scenariu bine pus la punct – după ce ocheau victimele, de obicei femei singure cu proprietăţi imobiliare care aveau nevoie de bani cash, le împrumutau cu sume relativ mici, 15.000 – 20.000 euro şi stabileau termenul de restituire când trebuia adus tot împrumutul plus dobânda. Cum femeile nu puteau să achite datoria, dobânzile creşteau de la o zi la alta, aplicându-se dobândă la dobândă. Binevoitorii făceau presiuni psihice asupra femeilor ca să garanteze datoriile cu apartamentele sau locuinţele din proprietate, totul mascat în spatele unor contracte de vânzare – cumpărare, anunţă pressalert.ro. Conform primelor estimări, prejudiciul stabilit de anchetatori este până acum de două milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult