Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Capitală: Razie în târgul de maşini Vitan-Bârzeşti

Capitală: Razie în târgul de maşini Vitan-Bârzeşti

scris de A.B.
32 afisari

Târgul auto Vitan-Bârzeşti în vizorul IGPR. Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Biroului Naţional Interpol din IGPR, alături de cei la Furturi Auto din Poliţia Capitalei şi de colegi din şapte ţări UE, au făcut o razie în târgul Vitan-Bârzeşti din Capitală, pentru combaterea traficului de maşini furate.  

targ

foto: ziarelive.ro

Oamenii legii au verificat autoturismele oferite spre vânzare, în vederea identificării celor care au fost furate, în special de pe teritoriul altor state, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Cu acelaşi prilej, au fost căutate persoane urmărite care se sustrag executării unor mandate sau sentinţe penale. La acţiune au participat şi 12 poliţişti din Germania, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Franţa, Suedia, precum şi din cadrul Secretariatului General al OIPC Interpol, specializaţi în combaterea traficului internaţional de autovehicule furate. Acţiuni similare, au fost desfăşurate şi în judeţele Timiş şi Iaşi la frontierele cu Serbia, respectiv Republica Moldova unde ofiţeri din cadrul Biroului Naţional Interpol – IGPR, Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş, Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Iaşi şi Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Timiş, împreună cu cei 12 poliţişti din statele membre OIPC Interpol, au realizat acţiuni punctuale pe linia combaterii traficului de autorisme furate.

Astfel au fost identificate 4 autoturisme care figurau sustrase din Italia (3), Franţa (1), iar un autoturism era însoţit de documente false din Spania”, precizează sursele citate. În perioada 29 mai – 3 iunie, IGPR, prin intermediul Biroului Naţional Interpol, a organizat o operaţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, cu participarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a OIPC Interpol şi a 12 ofiţeri de poliţie din alte state membre ale organizaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult