Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Caracatita lui Vantu

Caracatita lui Vantu

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Cotidianul Curentul a inceput de marti un serial sub titlu „Reteau Vantu”. In primul episod, ziarul reinfiintat chiar de SOV, se ocupa de „deontologii” care apar la Realitatea TV, cat si cum sunt platiti. Apropiati ai mogulului sustin ca dupa ce a vandut Curentul, unde i se arata de atunci adevarata fata, Vantu refuza sa mai instraineze vreun organ media, preferand sa le inchida, asa cum s-a intamplat la inceputul lui 2010 cu ZIUA, GARDIANUL sau COTIDIANUL. „Mai bine inchid, decat sa fiu injurat in ziare care au fost ale mele”, ar fi, potrivit acelorasi apropiati, „filozofia” lui SOV.


Lista lui Vantu in structurile publice are in jur de 150 de nume“. Anuntul grandoman facut in martie 2009 chiar de catre SOV a starnit numeroase discutii contradictorii, multi comentand ca numarul e mult prea mic fata de cel real, pentru ca, la randul lui, fiecare dintre cei 150 are o medie de 10 oameni in subordine cu care lucreaza direct, pe care sa-i influenteze la nevoie, cei 10 pe altii si tot asa. Alti comentatori au remarcat imediat: „acesti 150 sunt doar in structurile publice, dar in structurile concurentei directe a lui Vantu, cati o fi avand lista?“. Nimeni pana acum nu a oferit o lista concreta cu oamenii platiti de Vantu si cu sumele adesea fabuloase pe care s-au vandut constiinte din lumea presei, din lumea politica, dar si din lumea artistica. Lista cu oamenii aflati in slujba lui SOV este impresionanta, la fel ca si sumele pe care s-au vandut jurnalistii care ne tin zilnic lectii de morala la televizor. Pentru inceput vom aduce la cunostinta opiniei publice pe acei ziaristi si analisti care au pozat ani de-a randul in independenti, dar care, potrivit documentelor intrate in posesia noastra, erau dependenti de ani buni de filonul de bani al lui Vantu, scrie cotidianul Curentul.

 

Iata intertitlurile articolului din Curentul: 

@ Turturica, recompensat pentru ruperea redactiei „Evenimentul Zilei“?  

@ Vantu, calare si pe Radioul public 

@ Grigore Cartianu si Ion M. Ionita, sefi la „Adevarul“, s-au dedulcit si ei la banii lui Vantu 

@ Fatarnicia Corinei Dragotescu 

@ Nicolae Ulieru, „Mr. No Comment“, spalatorul public al lui SOV 

@ Deontologul Nistorescu, comentator de 5 miliarde de lei 

@ Alex Stoenescu – istoric la curtea mogulului 

Citeste articolul integral aici

 

 

0 comentariu

Florence Batrana 24-05-2010 - 09:28

De ce Patriarhia Romana nu a organizat
o sarbatoare de Sfintele Rusalii in
Republica Moldoveneasca ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult