Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cât era şpaga pentru înmatricularea maşinilor de lux furate

Cât era şpaga pentru înmatricularea maşinilor de lux furate

scris de M.I.
4 afisari

Echipaje ale DGA şi ale Jandarmeriei fac, miercuri, 44 de percheziţii la mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală, precum şi la locuinţe, vizând destructurarea unei reţele de hoţi de maşini care, cu ajutorul unor funcţionari publici, înmatriculau vehiculele furate.

Cristian Munteanu

Percheziţiile au loc în Bucureşti, inclusiv la Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, precum şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, potrivit DGA.

Anchetatorii urmează să pună în aplicare 50 de mandate de aducere.

În acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, începând de la 1 august au fost deja puse sub învinuire 36 de persoane, printre care angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Bucureşti şi ai Registrului Auto Român.

Hoţii ar fi închiriat, în perioada 2009-2011, maşini de lux din Spania sau Italia, pe care le aduceau în România. În ţară, cu ajutorul unor angajaţi ai serviciilor de înmatriculări şi ai RAR, ei le înmatriculau şi înregisrau în evidenţele româneşti.

Fotbalistul Cristian Munteanu este unul dintre cei vizaţi în această anchetă au dcelarat, miercuri, pentru Mediafax, reprezentanţi ai DGA.El este cercetat pentru tăinuire, potrivit surselor citate. Munteanu va fi dus la audieri pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile care-i sunt aduse în acest dosar.

Anchetatorii în cazul înmatriculării ilegale de maşini de lux au stabilit că funcţionarii implicaţi în astfel de activităţi luau între 2.000 şi 3.000 de euro pentru înmatricularea unui autoturism, fiind cercetaţi un agent de la Direcţia Înmatriculări, doi de la Poliţia Capitalei şi trei de la RAR.

Până în prezent s-a stabilit că au fost înmatriculate fraudulos cel puţin 25 de maşini, provenind din Bulgaria, Serbia, Spania, Croaţia, Germania, România.

Potrivit surselor citate este vorba de maşini mărcile BMW, Mercedes şi Volkswagen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult