Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Catalin Chelu: Fatuloiu ma santaja inca din 2009

Catalin Chelu: Fatuloiu ma santaja inca din 2009

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cătălin Chelu a susţinut joi, la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul la arestarea sa preventivă pentru că i-ar fi oferit mită lui Dan Valentin Fătuloiu, că acesta a început să-l şantajeze încă din 2009, după ce a câştigat acţionariatul Alprom, spunându-i că “nu e loc pentru el în Piteşti”.


Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureştui că Dan Valentin Fătuloiu ar fi început un şantaj sistematic la adresa sa după ce a aflat că a câştigat acţionariatul combinatului Alprom din Piteşti.

Chelu le-a arătat judecătorilor că încă de la o primă întâlnire, din anul 2009, dintre el şi Dan Valentin Fătuloiu, “la un bar din Piteşti”, acesta i-ar fi spus “du-te, lasă-ne, că aici nu-i loc, sunt alţi patroni deştepţi”. Potrivit declaraţiei lui Chelu, au existat alte trei întâlniri cu fostul secretar de stat. Chelu a precizat că în timpul acestora Fătuloiu a fost cel care a pus mereu problema remiterii unor bani, după ce anterior i-ar fi adus la cunoştinţă că are probleme de natură penală.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, contestaţiile lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea faţă de deciziile de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile în dosarul “mită la MAI”. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a primit, luni, contestaţiile făcute de cei patru oameni de afaceri arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru tentativa de mituire a fostului secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu a fost demis marţi din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, la propunerea ministrului Traian Igaş. Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

0 comentariu

caramache 31-05-2010 - 00:29

Domnule profesionist, eu credeam ca adevaratii ziaristi trebuiesc sa fie obiectivi si nu se ocupa cu „modificatul un pic” ca daca azi e-un pic, miine este un picoi si poimiine ajunge ub scantoi pravdoi ca Scanteia boborului adevarata manipulata de Darie Novaceanu, nea accidentatul Mitica Tineta si red.shefu’
KKT Popescu fostul Kamarad sef al Cuibului Roman de Presa – stii organizatia profesionista a gazetarilor din obiectivul papagalda si minciuniada.
P.S.
Si ca tot veni vorba, cum se numeste dupa Trasu Buba matale o profesionista manicurista jurnalista neconformista care nu stie sa numere pina la zece? Decenta unshpista?

honorius 31-05-2010 - 05:41

citesc aci si ma crucesc. esti razna. bai, femeia a folosit expresia aia inlocuind cuvantul ”carice” pe care ti-l amintesti tu cu nostalgie. asta inseamna lipsa de obiectivitate? esti plecat cu sorcova in plina vara sau chiar ai ceva cu doamna ziarist? o invidiezi sau? de unde ai scos chestia cu manichiurista nu stiu, ca eu ii citesc de multa vreme articolele. altele sint manichiuristele prin presa, dar tu ai o treaba cu astia de la ziuaveche si mai ales cu persoana A.A. esti obsedat? da-ti cu parerea despre subiect, nu despre stil, capiatule, ca ne plictisesti.HAI LA FREVA!

sofocle 01-06-2010 - 16:27

tataie, in articol s-a scris despre desfiintarea unor agentii si despre trimiterea in fara plata…aceasta trimitere in fara plata a vizat toti bugetarii, eminenta cenusie ce esti. si mai am o intrebare, mai capiezi oamenii mult la cap ca a scapat jurnalistul la o numaratoare o cifra? mare rahat. lucrezi la cazinou si nu-ti iese numarul? mare raaaahat! ia mai lasa-ne…m-a amuzat foarte tare articolul, multumesc autorului ca mi-a mai descretit fruntea pe care mi-au ridat-o astia in doi ani cat altii in 18….

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult